fredag den 1. juli 2016

Albertine og iltning af sø

Nu vil jeg også vise et par roser, som gør sig godt her.

Først et par billeder af Albertine, som trives helt fantastisk. Jeg har hverken sprøjtet eller gødet, og alligevel kvitterer den med et utal af blomster, som varer ved meget længe. Sidste år var den ligeså smuk og blomsterrig. Den er dog ikke remonterende, som de fleste af mine andre roser.

Rosa Helena Lykkefund i det gamle æbletræ


William Shakespeare
I efteråret 2010 gravede vi en sø på ca. 800 m2, og i 2012 blev vores skov  plantet omkring den. Vi prøvegravede søen inden vi gik i gang for at være sikre på, at vandet ville løbe naturligt til. Alt gik efter planen, men nu er vi trætte af det plumrede vand og de mange dunhammere. Da de første selvsåede dunhammere dukkede op, jublede jeg, men de næste par år bredte de sig over næsten hele søen, fordi vandstanden faldt, og de derved fik mulighed for at så sig.

Vi står så med to problemer - iltning af søen og for lidt vand (på nogle tider af året). Iltningen er det nemmeste at løse, så Thorben har konstrueret et selvopfundet iltningsapparat. Det fungerer fantastisk, og i løbet af meget kort tid, kunne vi se en forandring.Vi overvejer at grave søen dybere, så vi undgår dunhammerproblemet!

Til slut lidt andet fra haven.

8 kommentarer:

 1. Kære Susanne Flot Albertine, jeg har sat to i efteråret , så kan se, at jeg har noget at glæde mig til. Det er en skøn rose. Sikke et arbejde med at ilte søen, men det er der jo ikke noget at sige til så stor den er. Håber at det lykkedes for den er flot jeres sø. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har noget at glæde dig til, hvis dine vil gro som min gør! Ja, jeg håber også det lykkes:-)

   Slet
 2. Albertine er en skønhed. Hun har den fineste, sarte hud og en sund kulør. Hun har smukke former, og så bruger hun den skønneste parfume.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Tak for sidst, det var rigtig hyggeligt. Albertine ser skøn ud og også Helena Lykkefund. Ham Thorben er noget af en handymand. Håber søen bliver som I gerne vil have den engang.

  SvarSlet
 4. Hej Susanne.Smukke roser du viser.Og godt med en opfindsom mand..........lad os håbe at det hjælper på vandet i jeres store sø.
  Kan jo læse at i havde en dejlig dag på Samsø.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det var en dejlig dag på Samsø!

   Slet