onsdag den 13. juli 2016

Langt om længe!

Så er "vi" langt om længe kommet i gang med MUREN, som jeg har skrevet om utallige gange, men nu er det en realitet!

Det allerførste Thorben gjorde var at lave en forskalling til døråbningen, som han har besluttet sig for at støbe, da det vil gøre det meget nemmere at sætte døren fast i cement end i lecablokke.Tentorstålet  forstærker konstruktionenForskallingen fjernes, og dørrammen er færdig!
  

Da han var i færd med at støbe, støbte han lige en sokkel på husets østside, som trængte til at blive renoveret. Fliserne er fjernet og skal lægges om.

Vi har lige fået  leveret 70 sække funktionsmørtel FM5, så selve murerarbejdet kan komme i gang!Til slut et par billeder fra den hvide have.
15 kommentarer:

 1. Det er noget af en proces I har gang i - glæder mig til fortsat at følge den! Hvor er din hvide have flot, rigtig lækkert komponeret! Har du mon et navn på den grå græs? Den er meget smuk - og rigtig fin i bedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det er en elefantgræs Miscanthus sinensis "Morning Light", og den kan man ikke få for mange af. Den passer bare perfekt i et hvidt bed. Prøv at gå ind på Kjeld Slots blog og se, hvordan han bruger denne græs. Der er bare så smukt:)

   Slet
  2. Tusinde tak for svar - jeg har fluks bestilt nogen stykker til mit hvide bed :-)

   Slet
 2. Alle store projekter tager tid, men det er en glæde og stolthed uden lige, når det begynder at ligne og tage form. Det må forventes at blive et vidunderligt orangeri, jeg er næsten lige så spændt som du selv, på at se næste del med muren.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber, muren vil opnå den tilsigtede effekt i haven. Det bliver vildt spændende!

   Slet
 3. That's quite a project! I look forward to watching it take shape.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes, you're right:) It's a huge project. The wall is going to be 3.80 m tall and 18 m long.

   Slet
 4. Hej Susanne.Flotte bede du viser...........ligner da lidt nogle af dem jeg lige har set på Hampton Flower Show.
  Og spændende med jeres mur.Godt med sådan en dygtig handymand du har.
  Er også meget spændt på at se den færdige mur.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg glæder mig til at se nogle billeder fra dette års Flower Show:-)

   Slet
 5. Åh, det bliver så spændende. Kan nøsten ikke vente længere, det bliver storslået. Godt i er kommet igang.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt. I går nåede han kun at mure to rækker sten. Det er mere bøvlet end forventet, for stenene skal først skæres til, mørtlen er en specialmørtel, som skal bruges indenfor en time og hver sten skal hamres sammen med en to kg klaphammer:) Når han når højere op, skal jeg til at hjælpe til:)

   Slet
 6. Ihhh hvor er det spændende med jeres orangeri, sikke en glæde at få begyndt:-)))
  Dine hvide bede er helt igennem veludførte fantastiske og meget meget smukke! I jeres have er hvidt slet ikke kedeligt, men derimod spændende og fyldt med vibration og liv, en stor fornøjelse at kigge på!
  Fortsat god arbejdslyst!
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Jeg synes også selv, de hvide bede efterhånden er ved at være nogenlunde på plads. Jeg skal have plantet flere hostaer omkring spejlbassinet, have sået hvid klinte og så vil jeg lade de hvide kongelys så sig flere steder. Jeg har også lige købt to hvide roser, som skal i bedet.

   Slet
 7. Hej Susanne og Thorben
  her på jeres adresse er der altid noget godt at følge med i, både det der gror af planter og det som gror af arkitektur og godt håndværk...haven bliver jo nærmest "bygget" på jeres sted. Det spændende, er lige så meget jeres energi og iver i processen og at der hele tiden sker en forandring. ved godt at man skal være tålmodig og ikke herse og jage med tingene, så man kan følge med. Men det er vildt imponerende hvad I har nået.
  I må da også have talt om hvornår tidspunktet er inde til at åbne haven for et nysgerrigt publikum, en dag eller to???

  Bedste hilsener
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld. Vores udspringer jo af dit oplæg og din haveplan, som inspirerer os og holder os i gang:) Vi ha da snakket om en åben havedag ud i fremtiden, men vi vil gerne være færdige med de store projekter inden og have styr på ukrudtet bl. a. - a propos dit indlæg:) Vi mangler stierne i den hvide have, som bliver temmelig besværlige at lave, da terrænet skråner så meget, der skal ryddes en vej ned til søen og ikke mindst mur og orangeri skal færdiggøres! Vi kunne selvfølgelig holde åben have undervejs, som Henrik fra "Min franske have" gør, men vi vil nok gerne føle at tingene er i orden først. Vh Thorben og Susanne

   Slet