tirsdag den 21. januar 2020

Raftehegn, kuppel og sole

I efteråret fjernede Thorben et gammelt hegn ved skellet mellem parkering og æblelund, og så skulle det jo erstattes med noget andet. Vi snakkede om hæk, nøddehegn og andet, men vi besluttede at lave et raftehegn, og da Thorben havde fået nogle granstammer på et tidspunkt, besluttede han sig for selv at lave brædderne på sit hjemmelavede savværk.


Det færdige resultat. Desværre blev billedet lidt overbelyst -, og lidt foråret skal det have imprægnering.

Foran har jeg plantet kæmpestenbræk, og på den anden side har jeg bestilt syv Gislaine de Filigonde hos Jas:)


Der er også gang i orangeriet, og kuplen til taget er færdig og klar til galvanisering:)
 
Vi samler jo på sole til "Solbakken":), og mine søde børn var så sød at tage en ny med hjem fra Sydfrankrig i sommers. Den ser lidt betuttet ud.
 


Denne sol er en blanding af Thorbens kunst:) og en lille sol, jeg købte i Mexico sidste forår, da jeg besøgte min datter.

 

Her ses den færdige flisegang, og stykket forrest i billedet skal sås til med græs.


25 kommentarer:

 1. Altså er der da noget Thorben ikke kan, jeg er fuld af beundring endnu en gang :) Flot raftehegn, flot kuppel og fine sole.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det er så mye spennende dere holder på med. Solen var veldig fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit. Mange tak, skal du have:) Hilsen Susanne

   Slet
 3. Hej Susanne

  Flot arbejde både med orangeriet og savværket - morsomt at se en rundsav, vi andre kører med motorsav med speciel kæde:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten. Mange tak:) Thorben bruger også en rundsav, men til at lave brædder og stolper, bruger han sit hjemmelavede savværk med rundsav:) Hilsen Susanne

   Slet
 4. Det er altid spændende st se, hvad I nu har gang i. Jeg glæder mig til at se kuplen på plads, for jeg har ikke rigtig fantasi til at forestille mig, hvordan orangeriet kommer til at se ud. Men det skal nok blive godt, det plejer jeres projekter at blive.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna. Jeg glæder mig også til kuplen og de andre ting er på plads, og jeg håber, det bliver godt. Vi har haft mange diskussioner undervejs, og har ikke altid været enige:) Hilsen Susanne

   Slet
 5. Det nye hegn gav mig lige associationer til den store mur, da den lige var kommet op🙂 Vi har også en del raftehegn rundt omkring; men de er hele og har stadigvæk barken, så det er et helt andet udtryk. De forskellige sole passer fint ind i helheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Hegnet vil nok falde bedre ind, når det får lidt patina. Vi har efterhånden en del sole, og det er sjovt at placere dem. Hilsen Susanne

   Slet
 6. Kære Susanne
  Selvgjort er velgjort, og både Thorben og du kan være godt tilfredse. Det tegner smukt, det I har gang i. Kuplen ikke mindst.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth. Mange tak:) Vi håber, kuplen bliver flot og vil passe ind. Kh Susanne

   Slet
 7. Som altid flittige hos jer. Det skal nok blive flot med det nye hegn, lige nu ser det ret 'ungt' og meget friskt ud, men lidt patina vil sikkert gøre godt. Kuplen er godt nok flot - hvor er jeg spændt på at se det færdige orangeri!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Åse. Du har ret i, at hegnet står lidt skarpt, men med imprægnering og patina, skal det nok blive flottere:) Det bliver spændende med orangeriet, og vi regner med, at vi kan drikke kaffe derinde, når vi holder åben have til sommer. Det bliver sandsynligvis uden glas i, men det er da bedre end ingenting? Hilsen Susanne

   Slet
 8. Nå der er de sole som dine drenge købte med hjem, de er SÅ fine :-) Det må man også sige at både raftehegn og kuppel er - hold op alt er hjemmelavet det er utroligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det er nu kun den store, de købte:), og jeg synes også den er fin, selvom den ikke har et umiddelbart glad ansigt. Thorben laver så godt som ALT selv - og det er godt for pengepungen, for ellers ville vi aldrig have haft råd til alle de projekter, vi har/haft gang i:)Hilsen Susanne

   Slet
 9. Sikke sødt med sol i haven, uanset vejr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, når solen endelig viser sig:)

   Slet
 10. Det er en rigtig knokkelpukkelmand du har - heldigvis! Sikke mange store projekter I får ordnet i vinterens løb.
  Dejligt billede af græsserne der titter op over hækkene!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Ja, uden Thorben gik det ikke:) Græsserne, som titter frem, er elefantgræs "Morning Light" i den hvide have, selvom den ikke er så hvid i øjeblikket. Hilsen Susanne

   Slet
 11. Orangeri låter spännande och kupolen ser häftig ut det blir roligt att se så småningom. Tycker om färgen på den murade väggen inte så brun och inte så röd bara väldigt behaglig och läcker.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina. Ja, det bliver spændende at se det færdige orangeri med kuppel, tag, døre og pergola. Det glæder mig, at du kan lide farven. Det er samme farve, som vores hus. Hilsen Susanne

   Slet
 12. Jeg beundre også Torbens evner, altså hvor er han go-og hvor er det flot og spændende at følge med i udviklingen af jeres have, her på sidelinjen. Kuplen, hvor er den flot, og jeres orangeri bliver endnu mere forrygende med den på toppen.
  Godt nytår til jer på solbakken:-))))

  SvarSlet
 13. Hej Anette. Mange tak og i lige måde:) Det er dejligt med en energisk og dygtig mand. Mange hilser Susanne

  SvarSlet