torsdag den 7. november 2013

Søjlepopler

Ifølge vores haveplan skal der plantes 64 søjlepopler i sydvestlig retning vest for jordkulen og bag orangeri, højbede og græsplæne. De skal plantes i rækker, ikke lige rækker, men nærmere lidt vifteformet, som har til formål at skærpe udsigten, og imellem disse skal der sås eng med blomster. Da træer og hække er forholdsvis lang tid om at vokse til, var det faktisk noget af det første vi gik i gang med.Jeg brugte en del tid på at søge på nettet efter billige søjlepopler, og de første 
jeg fandt kostede over 170 kr. stykket! Det syntes vi, var lidt i overkanten, m men så lykkedes det mig at finde nogle barrodede til en billig penge. Jeg bestilte straks - i april måned -, men leveringen trak ud og efter gentagne opringninger og samtaler, modtog vi endelig i slutningen af maj, efter at de havde været en næsten en uge undervejs, de længe ventede popler. Planteskoleejeren, som jeg kontaktede, sagde, at det betød ikke noget, da de var pakket ind i våde sække. 

Da vi så planterne, var vi lidt skeptiske, for de så ikke særlig levende ud, men vi gik alligevel straks i gang med det store arbejde, det var at trække snore, måle ud, grave, vande og plante.

For at gøre en lang historie nogenlunde kort, ja, som I måske har gættet, så var det kun nogle tørre pinde vi havde plantet!!! Fire af poplerne skød og fik hurtigt grønne blade, men resten var døde! Igen måtte jeg kontakte planteskolen, som efter lidt diskussion lovede at sende nye her i efteråret - Og det er så det, vi venter på nu!!!  --   Jeg snakkede med ham for et par uger siden, da jeg mente, at det nu måtte være på tide at vi modtog dem, men poplerne ville først være klar i uge 45 - 46. 

   
Da vi indså, at poplerne ikke ville skyde, satte vi en pæl ved hver poppel, så det ville blive nemmere at plante anden gang! 
   

24 kommentarer:

 1. Bliver spændede at følge projektet! Må vi se planen en dag? Har en ide om hvordan det er tænkt med træerne...men måske er det helt forkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   En mørk vinteraften skal jeg nok vise planen frem - i hvert fald den del vi er i gang med nu!

   Slet
 2. Det er bare så frygtelig ærgerligt at få sådan en sølle levering - tænk at en planteskole vil være det bekendt! Håber meget den nye levering vil være rigtig fin, så I kan komme videre og poplerne kan gro godt til og indhente det tabte. Det lyder ihvertfald imponerende med så mange popler, det glæder jeg mig til at se.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose

   Ja, det har du ret i! Temmelig frustrerende!

   Slet
 3. Øv, hvor surt. Det havde været fedt at se dem skyde til foråret i stedet for at skulle plante et hold mere. Nu har jeg tilmeldt mig som fast læser på din blog og er spændt på, om jeg så, som du hævder, bliver opdateret ved et nyt indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Mange tak for din tilmelding! Ja, jeg synes, det er nemmere, når jeg er fast læser, men som du siger, kan man selvfølgelig benytte sig af "Danske haveblogs", men alle blogge ligger jo ikke der, og nogle gange går der temmelig længe, inden den bliver opdateret!

   Slet
 4. Glæder mig meget til at se dem plantet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Britta
   Det gør jeg sørme også - krydser fingre for, at de snart kommer!

   Slet
 5. Jeg har tidligere lavet et indlæg om netop søjlepopler, og det er ret nemme at få til at slå rod, dog skal i være opmærksomme på rodskud, de kan vist finde på at sende lange udløbere ud i andre dele af haven. Men jeg elsker silhuetten af disse markante træer. Glæder mig til at se dem vokse til. Mine er plantet ud på familiens sommerhusgrund på Mols.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tidligere anede jeg ikke, hvad en søjlepoppel var, men nu lægger jeg mærke til dem overalt og er meget glad for det valg!

   Slet
 6. Øv hvor ærgerligt, de skulle have sagt nej til at levere i foråret, det er jo slet ikke et tidspunkt at plante på. Hvis det I får nu her er godt materiale, er det en helt anden snak. Da vi købte barrodsplanter handlede vi her https://www.google.dk/#q=margrethelund+planteskole, alle træer og buske som blev plantet for 10 år siden er nu store, høje og flotte. Vi har både skov og hegn og blandet beplantning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hede Danmark plantede vores skov i maj måned, hvilket jeg syntes var meget sent, men træerne vokser fint og få gik ud. Barrodede planter har et meget stort rodnet i forhold til toppen, hvilket gør, at de nemmere overlever, fik vi at vide, så jeg så ingen problemer i at plante poplerne om foråret. Problemet var, at planterne var døde, da vi fik dem, men vi var bare ikke erfarne nok til at se det!

   Slet
 7. Hej
  Det lyder næsten som om I har handlet hos Nørreholm Planteskole, vest for Holstebro. Det er lige deres taktik: at sælge noget halvdødt og så holde utilfredse kunder hen med snak. En skam at de sætter så mange rodskud, at om et par år er det en hel poppelskov uden linier. Men flotte er de.
  Held og lykke
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Jeg har lige googlet Nørreholm Planteskole, og du har sørme ret - det er faktisk dem, vi har handlet med, men ikke under dette navn, men adressen er den samme! Nu bliver jeg først bekymret, for jeg kan finde mange historier, der minder om vores. Mht rodskud bekymrer det mig ikke så meget, for som Kjeld Slot skriver nedenunder, skal engen slås hvert år.

   Slet
 8. Hej Susanne.Ja! det er lidt ærgeligt at planteskolen sende sådanne nogle dårlige planter.Men Jeg håber at resten dukker op i god tilstand.Det bliver spændende at se når de er vokset op.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, jeg krydser fingre for levering af sunde planter inden længe!

   Slet
 9. Kære Susanne og Thorben
  Jeg er stadig imponeret over jeres energi og gå-på-mod. Og at I ikke lader jer slå ud. Hverken af dårlige leverancer eller løftede pegefingre med advarsler om rodskud og en hel skov!! De mange rækker af søjlepopler bliver et scoop er jeg sikker på; Nok kan der komme rodskud her og der, men da mellemstykkerne skal være engstykker der bliver slået med høster jævnligt, skal I ikke være bekymrede. De statelige rækker vil også være der om 20 år og I vil kunne nyde udsigten over landskabet og garanteret føle jer hensat til Provence.

  pøj pøj!
  Kjeld Slot

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld
   Tak for din kommentar! Jeg har set flere søjlepopler i området, for nu lægger jeg virkelig mærke til dem, og umiddelbart ser det ikke ud til, at der er problemer med rodskud. Tæt på hvor vi bor, er der faktisk plantet søjlepopler på begge sider af vejen som læhegn for en planteskole, og jeg har altid følt mig hensat til Frankrig og platantræer, og det vil jo passe perfekt ind i vores landskab. Nu håber jeg bare, vi får leverancen som lovet - vi har jo betalt!

   Slet
 10. Hvor er det ærgerligt at gøre sådan et stort arbejde - og der så ikke kommer noget ud af det..... og æv, nu gik der så næsten et år uden træer - havedyrkning er nogen gange noget af en tålmodighedsprøve. Held og lykke med Poplerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja, jeg synes ikke, vi har tid til at blive forsinkede!

   Slet
 11. De søjlepopler man ser rundt omkring langs veje og haver er oftest de podede, som sjældent sætter rodskud. Derfor er de dyrere end de rodskud Nørreholm går ud og rykker op og sælger:-(
  Oftest er planterne døde inden de når kunden og han er total ligeglad.
  Her på egnen er han berygtet.
  Held og lykke
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Det var jeg ikke klar over, men eftersom engen skal slås, håber jeg ikke, at vi får for mange problemer med rodskud! Vi modtog faktisk planterne i fredags, og de ser meget bedre ud end de første vi fik tilsendt, så nu håber vi på det bedste! Jeg kan godt se, at de t ville have været sikrere og hurtigere at købe nogle større, men det ville have kostet os over 10000 kr.!

   Slet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Hej, jeg har først nu fundet din blog, og hvor er det et spændende projekt! Og utrolig sjovt at kunne bladre tilbage i dine indlæg og følge udviklingen op til de nyeste indlæg. Puha, vi har også prøvet samme planteskole, da vi bestilte omtrent 100 syrener og ti træer - det blev en slem skuffelse.. Mvh Ulla

  SvarSlet