fredag den 1. november 2013

Galvanisering

Drivhusskelettet er tilbage efter galvanisering. Thorben svejsede  et vandkar  til drivhuset for et års tid siden, som også er blevet galvaniseret.Jeg holder meget af rustne ting i haven, og det var faktisk også meningen, at karret ikke skulle have været galvaniseret, men jo mere rust, der blev dannet, jo rødere blev vandet, og det fandt jeg ikke så smukt eller praktisk, så vi fik det galvaniseret. Holdbarheden forlænges jo også betydeligt - og mht. drivhuset ville rusten have løbet ned af glassene, og på et tidspunkt ville der være blevet dannet rustbobler, så glasset havde knækket.

Lige nu skinner galvaniseringen temmelig meget, men inden længe bliver den mat som vore zinktagrender og vinduerne i værkstedet til venstre for drivhuset, som Thorben også selv har lavet, så det hele vil passe fint sammen.


 
 
Næste skridt er, at det skal samles igen og glasset skal skæres til og monteres. Har I for resten lagt mærke til alle de store fliser? Vi fik dem af min søster og svoger, som skal have lagt nye fliser, men for os er de guld værd - store, gamle fliser, som skal lægges under bl. a. pergolaen. Skønt, med sådan en gave!

12 kommentarer:

 1. Brugte fliser er simpelhen det bedste i verdenen. Selv bryder jeg mig ikke om når de er helt nye, de skinner simpelhen for meget.
  Må nok sige at drivhuset også skinner lige nu, men du har ret i , at der ikke går længe, så er det ovre.
  Glæder mig til at se det samlet.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du fuldstændig ret i. Det er dog på mange måder vanskeligere at få fat i gamle fliser, og vi har også købt nye til terrassen på over 50 m2, som vi skal have på sydsiden af orangeriet, når vi når så langt! Jeg glæder mig også som et lille barn til at se det samlet. I weekenden skal jeg grave af og lægge gamle mursten til sti i drivhuset.

   Slet
 2. Æv - hvorfor kender jeg ikke en der kan svejse? :-/

  Det skal nok få patina - det rustne look havde været spændende...men ganske rigtigt ikke særligt praktisk. Ser vældigt solidt ud, så det skal nok også kunne klar de storme der måtte komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er super privilegeret at have en dygtig og flittig mand - det er sikkert og vist! Mht. storme tror jeg også, det vil kunne holde - det er i hvert fald meget stærkere end de fleste præfabrikerede drivhuse!

   Slet
 3. Hvor bliver det bare godt, glæder mig til at se det i virkeligheden :)

  SvarSlet
 4. Hej Susanne.Kan godt forstå at du glæder dig som et lille barn til drivhuset står færdigt.
  Og super med de brugte fliser du har fået.
  Jeg synes karret er rigtig flot.
  Det bliver spændende til næste forår hvor du rigtig kan boltre dig derinde.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig! Det skal også fungere som arbejdsplads, og jeg har planer om tomater, agurker og chiliplanter.

   Slet
 5. Jeg anede ikke man kunne sende ting til galvanisering. Men hold da op, sikke muligheder det giver, når manden kan svejse og konen får gode ideer. Profilerne ser også noget kraftigere ud end Julianas det bedste.
  Held og lykke med de til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Galvanisering betales efter vægt, og prisen er nogenlunde den samme som jernprisen! Vi betalte godt 2000 kr. for kar og skelet!

   Slet
 6. Det ser vældigt spændende ud, glæder mig til at se mere

  SvarSlet