tirsdag den 12. november 2013

Havestier, popler og drivhus.

Så blev jeg færdig med at grave af til den første havegang trods ælte og pløre!

Her kan I se, hvordan det så ud før og efter:


 
 


Langs og på tværs af de fire bede skal der være en meter brede havegange med grus. Som jeg tidligere har beskrevet, er det en speciel form for grus med bl. a. ler i, som skal vandes og vibreres for at blive hårdt - ligesom man ser på slotsstier - hvor vores stier dog er af en noget ydmygere slags.

Det er lidt af et arbejde og smattet på denne årstid, men det skal jo gøres! Langs kanterne vil vi sætte jernkanter for at holde på gruset. 
I fredags - lige efter mit indlæg om søjlepoplerne - ankom de nye popler, og efter hvad vi kan se, er det en bedre kvalitet end sidst (de er i hvert fald grønne) så vi plantede dem straks, og nu kan vi jo så bare vente og håbe på, at de overlever vinteren!

 
Thorben har monteret det galvaniserede drivhusskelet og er så småt i gang med at montere glassene (kan i skimte glassene i taget til venstre?), men det går lidt langsomt pga. regnen og kulden. Glassene skal nemlig monteres på stedet med silikone, som kræver tørvejr og lidt varme.

15 kommentarer:

 1. Hold da op, et stykke arbejde med at grave stier. Kunne forstille mig at det er godt tungt med det våde jord. Men tror det bliver rigtig godt tilsidst. Det gør jo ikke noget at man sveder lidt, når blot resultatet i sidste ende bliver fantastisk.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har ret. Det er tungt arbejde, men jeg kan meget godt lide det, da man virkelig kan se fremskridt!

   Slet
 2. Dejligt at I har fået en ordentlig kvalitet denne gang.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i, men det er godt nok sidste gang, jeg handler med denne planteskole. Det er bare sådan, at hver gang jeg googler planter, dukker denne op som den første.

   Slet
 3. Hej Susanne.Ja! jeg er også imponeret over det store arbejde......og så i det vejr.
  Det bliver bare flot når i får fyldt grus på gangene.
  Godt at i har fået nye popler......lad os håbe at de vil gro godt hos jer.
  Det er nok ved at være sidste udkald med drivhuset......men håber i år at få det lukket inden vinteren.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber så sandelig, at vi bliver færdig med drivhuset. Til hverdag kan vi næsten intet nå, da det jo næsten er mørkt, når vi kommer fra arbejde, men denne weekend skal der nås en masse, og Thorben vil bruge en varmeblæser pga. kulden!

   Slet
 4. Ja lidt kongelig har man da lov at være, så med anlagte slotsstier. Herligt! Stort arbejde lige her og nu, men senere er jeg sikker på, at I bliver glade for at kunne komme rundt i haven uden for meget smat.
  Spændende med et nyt drivhus. God idé at lade den ene væg være op mod huset. Det giver så meget varme, når solen bager. Både i det tidlige forår men også om efteråret. Pøj pøj håber I når i mål inden vinteren!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg tror også, drivhusets placering er optimal!

   Slet
 5. Man kan allerede se hvilken forskel den sti vil gøre, godt arbejde :)

  SvarSlet
 6. Må man spørge, hvad det specielle grus hedder?
  Jeg er lidt træt af vores grus i køkkenhaven:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har valgt et produkt fra NCC, som bliver solgt under betegnelsen "Stigrus". Vi ville oprindeligt have købt "Slotsgrus", men eftersom man kun kan få det på Sjælland, ville transporten blive for dyr, så vi valgte det andet produkt, som har de samme kvaliteter, men farven er lidt anderledes.

   Slet
  2. Tak for hurtig svar - det tjekker jeg lige ud:-)

   Slet
 7. Hold da op I går til den. Glæder mig til at se stierne med grus på, jeg er sikker på at det bliver flot.

  SvarSlet
 8. Dere har jammen meg gjort en stor jobb. Du spurte meg om elvestein; Her er svaret: Det kjøper man ganske billig på grustak. Mannen tar med seg hengeren og kjøper et lass. Fås i forskjellige størrelser :) Ikke lov å plukke stein ved elven i Norge :)

  SvarSlet