tirsdag den 14. oktober 2014

Taks

I den hvide have har jeg plantet enkelte takshække for at bryde det lange bed, men også for at få lidt struktur. Som jeg skrev i forrige indlæg plantede jeg først tre hække på to m hver vinkelret på græsgangen - bedet er tre m bredt -, men så fik jeg idéen til to hække mere ved havegangen ned mod den gule have, og Thorben foreslog et skarpt 90gr. hjørne på begge sider af gangen, og det syntes jeg var en strålende idé, så afsted til planteskolen igen efter flere barrodede taks.

Vi har lagt plastik på de kommende stier, som selvfølgelig skal være vandrette - også et stort arbejde - for at undgå ukrudt, men også for at vi bedre kan danne os et indtryk af det endelige resultat. På stierne skal der stigrus.

Nedenunder kan resultatet ses.


Thorben er ved at lave et rektangulært spejlbassin på 2,5 x 1,5, hvor de fire sten herunder viser placeringen. Rundt om bassinet har jeg tænkt mig at plante hostaer med hvide striber, som skal flyttes fra den "gamle" have. 

6 kommentarer:

 1. Det er et stort arbejde, I er i gang med, men det ender helt sikkert godt, og det bliver godt med et spejlbassin.
  Her regner det voldsomt, måske gør det ikke det hos jer. Min bror i Krarup sagde lige, at de har tørvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vand i haven er altid et plus, synes jeg! Her støvregner det, men jeg skal alligevel lidt i haven i eftermiddag.

   Slet
 2. Glimrende, det kommer til at se godt ud, jeg elsker linier, og stramme hække....Det giver allerede en godt fornemmelse med kigget til landskabet på første billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også temmelig godt tilfreds!

   Slet
 3. hej Susanne og Thorben
  det bliver tæskelækkert, som man siger.
  I 2005 plantede vi takshække i samme størrelse som jeres, og hvis I gøder dem godt med organisk gødning og holder dem rene for græs og ukrudt, så står de strunke, ranke og præcise om 7-8 år. Hvis altså Thorben tager sig lidt sammen med hæksaksen! :-)

  Hvorledes med brønddækslet i midten af aksen? Skal der være en sokkel til en statue af dig Susanne?

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld.
   Ha, ha, ja, det kunne være morsomt!!! Vi har spekuleret meget over det, og vi har tænkt på skulptur, flad blomsterkrukke, efeu omkring, men vi er vist kommet til den konklusion, at der skal være en rund, smal takshæk omkring - og evt. en krukke eller andet på toppen.

   Vi håber på, at vore hække bliver ligeså ranke og tætte som dine, for dem husker jeg tydeligt fra besøg i din have. Vi må vist hellere vente til foråret med at gøde?

   Mange hilsner
   Thorben og Susanne

   Slet