onsdag den 8. oktober 2014

Haven i oktober

Jeg er kommet lidt videre med den hvide have, men det er noget af et knoklearbejde, da undergrunden er fyldt med et lag af 40 - 50 cm sten, da der har været en vej førhen!! Jeg bruger hakke og spade hver gang noget skal plantes.

I weekenden skal jeg plante Verbascum nigrum "Album", sølvbynke "Boughton Silver, tidselkugle "Star Frost" og et par hvide løjtnantshjerter, som jeg modtog i går fra Staudemarken. 


Jeg har plantet tre takshække, hver på to m vinkelret på gangen for at bryde det lange bed

Hele denne trillebør skulle fjernes for at plante 9 taks, så man får hurtigt varmen!
Græsset, som vi såede for 2,5 uge siden er kommet op. Dette billede tog jeg for næsten en uge siden, så det er gået over al forventning, men det er jo også den rette årstid at så græs.

I søndags plantede vi 47 popler i engen bag mig (sidste billede), men det viser jeg i næste indlæg.

8 kommentarer:

 1. Ak ja som I knokler, men der er jo også sket meget på temmelig kort tid. Allerede nu kan man se det begynder at fylde lidt. Det bliver sjovt om 5 år at se motiver fra de samme vinkler som her!

  God arbejdslyst

  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld.
   Mange tak!
   Ja, det er svært for mig at forestille mig, hvordan det kommer til at tage sig ud, men jeg er meget glad for det foreløbige resultat. Nu mangler vi kun højbedene og fliserne i dette område, og det er en god fornemmelse. Jeg skulle også gerne nå at fjerne græstørv og få flyttet nogle planter til den gule have her i efteråret!
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet
 2. Spændende med dit hvide bed, men uha, uha hvor den trillebørfuld sten og murbrokker ser bekendt ud ;-) Fortsat god arbejdslyst.
  Kigget ned gennem bedene med bl.a. græsser og asters tager sig godt ud :-)

  SvarSlet
 3. Mange tak! Ja, det var noget af en overraskelse, da vi fandt ud af, at i næsten hele det hvide beds bredde og længde er der en gammel vej nedenunder, som førte til og forbi møddingen.

  SvarSlet
 4. Hej Susanne.Sikke da en overraskelse..............og ikke en af de gode.For det er da et surt job med alle de sten.
  Men dejlige bed du viser.Og når i får jeres drivhus færdigt og alle jeres højbede..............så bliver det helt fantastisk
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er hårdt og anstrengende. Jeg tror også, det bliver helt fantastisk, og jeg glæder mig meget, men det store drivhus eller orangeri er et stort projekt, som vi ikke bliver færdige med foreløbigt.

   Slet
 5. Og jeg føler at vi har mange brokker her, hver gang jeg tager et spadestik, men kan se det er vand ved siden af jeres. Dejlige billeder af jeres have, og jeg nyder altid når jeg kan se "planen" eller opdelingen, det ser super godt ud!

  SvarSlet
 6. Mange tak skal du have! Ja, vores undergrund er noget af en udfordring til tider, men førhen fandtes jo ikke genbrugsstationer som nu, så mange gravede affaldet ned, og det var gjorde min far også!! Det har selvfølgelig ikke noget at gøre med stenvejen under den hvide have, men vi finder til stadighed gamle bildele, konservesdåser, jern, cykelhjul og meget andet.

  SvarSlet