søndag den 4. maj 2014

Lidt af hvert!

Thorben lagde store fliser i forbandt under pergolaen i sidste weekend, og for at bløde gangen lidt op, lagde vi piksten på de første 40 cm. 
På den anden side af pergolaen mod hegnet skal vi også have piksten og nogle store fliser med plads til en bænk. Thorben graver og er ved at have lange arme!Jorden, han graver af, bliver kørt på den kommende hvide have, som trænger til noget muldjord.
Herunder ses  den første spæde start på den hvide have, hvor jeg udover sølvpil og nordens oliven -  har plantet  elefantgræs "Morning light".
Dette bliver med tiden en sti gennem den gule have, som skal føre os videre ned til søen. Det er lidt vanskeligt at se på billedet, men jeg har plantet 3 guldregn på hver side af stien. Det I ser i midten er vores brønd, som vi jo desværre ikke kan fjerne, men heldigvis er den midt i stien, og jeg har tænkt mig at camouflere den med - måske - gulbroget efeu .


Træpindene markerer omkredsen af en kommende rund terrasse. 

Her ses stien og lidt af "terrassen" til venstre. Når træerne i skoven er store nok til at vi kan fjerne hegnet, skal vi have lavet en bred sti, som skal føre hele vejen til søen.

Jeg vil lige til slut vise lidt mere nylavet havesti.14 kommentarer:

 1. Den fine nyanlagte sti, du slutter af med at vise, må da være meget motiverende for Thorben, når armene bliver for tunge. Det bliver spændende at følge etableringen af de nye dele af haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! ja, vi er også godt tilfredse med det foreløbige resultat, og jeg glæder mig til de mange forskellige projekter, vi forhåbentlig når i denne havesæson.

   Slet
 2. Kære Susanne og Thorben
  Sikke en iver og arbejdsindsats. Det bliver virkelig smukt når planterne bølger deres naturlige vækstform ind over jernkanterne på de smukke stier. Om 5-7 år må I lave et stort åbent have-arrangement så vi kan komme og råbe hurra i kor.

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kjeld
   Ja, jeg kan også forestille mig græsserne og andre planter, som vil dække jernkanterne inden alt for længe, og jeg får mere og mere øjnene op for græssernes fortrinlighed , - har da også lige plantet 10 ekstra Calamagrostis brachytricha i staudebedene, men det betyder ikke, at jeg er færdig endnu - mangler stadig en del græsser!

   Hvis alt går efter planen, vil vi da helt sikkert holde et havearrangement på et tidspunkt - det ville være alle tiders!

   Mange hilsner
   Thorben og Susanne

   Slet
 3. Grus o.a. stier er gode at dele haven op med, og giver lyst til at gå rundt i haven. Det skal nok blive godt. God arbejdslyst. Vi algde mange nye stier sidste år, og lidt mere i år. Hårdt arbejde men så kan man jo nyde et glas vin og være selvfed bagefter :-)

  Hilsen Morten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, stier er uundværlige i en have, men jeg synes også, de giver en god struktur og linjer, som er med til at give haven ro. Jeg har fulgt med i jeres anlæggelse af stier, og jeg synes, det ser rigtig godt ud!

   Vi har nydt mange glas rødvin efter hårdt havearbejde, hvor vi så lægger nye planer og drømmer!

   Slet
 4. Glæder mig til at se stierne i virkeligheden, det ser så godt og rigtigt ud.

  SvarSlet
 5. What a lot of work you two have done! I like the paths a lot, and the stone under the pergola is beautiful.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks a lot! I think, they suit the garden well, frame the beds and give structure!

   Slet
 6. Hej Susanne.Din pergola bliver bare SÅ flot.............god ide med piksten som afslutning.
  Hvad skal der gro op af din pergola?.
  Er bare så glad for min lille pergola.............og har sat Alfred roser og klematis.
  Og et gult/hvidt bed er åbenbart in lige nu.............anlagde selv et sidste år.
  Er det stenmel i har brugt til stien?
  JA!!! nye projekter har os havefolk altid gang i.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
 7. Mange tak! Vi plantede blåregn op af pergolaen sidste sommer, så jeg er spændt på, hvornår den blomstrer. Ja, du har ret i, at ihvertfald hvide bede er in. Da jeg så den gule have i Hune første gang, var jeg bare helt fortabt, så siden har jeg ønsket mig en gul have. Vi har brugt stigrus på stierne, som skal vandes og vibreres, så det bliver stenhårdt!

  SvarSlet
 8. I har vel nok haft travlt i foråret
  Hvor ser det godt ud på det sidste billede, og pergolaen er suveræn, hvad skal der gro op ad den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det har også været et perfekt forår i forhold til sidste år. Vi plantede blåregn sidste sommer - Black Dragon hedder sorten.

   Slet