tirsdag den 6. maj 2014

Lukket gårdsplads

Når vi ankommer til vores hus, har der altid været meget åbent med en fantastisk udsigt, men også altid meget blæsende. Det bliver der lavet om på nu, hvor vi er i gang med at lave et højt sort stakit, så vi får et lukket gårdrum, som vil give hygge og læ, og hvor man skal gennem en dør for at komme til den hvide have, som ligger bagved. 
Herunder er gjort klar til en dobbelt carport med redskabsrum.

Thorben har støbt punkfundamenter til hjørnestolperne, som bliver tykke afbarkede granstammer, vi har fået af naboen, da han fældede nogle over 30 år gamle graner i vores skel. 

Vores nyplantede lindetræ, som står til venstre for den kommende carport er sprunget ud.

Jeg elsker vores sydbøg, som jeg plantede for 4 år siden.

Trillium fra skovhaven


Viburnum 'Aurora'

7 kommentarer:

 1. Smukke billeder og hegnet lyder som en rigtig god ide

  SvarSlet
 2. Har I overvejet at lave afskærmningen af gennemsigtigt materiale (glas), så I bevarer den flotte udsigt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar! Vi har ikke overvejet det, men mange mennesker har sagt det samme som dig, når de hørte om projektet og også familien, som jo har kendt stedet altid. Kommentarer som at hegnet bliver for højt, hvad med udsigten, I kunne også sætte vinduer i mm., men som Kjeld Slot skriver nedenunder, er det meget bevidst, at man ikke skal kunne se udsigten med det samme, man kommer til stedet.

   Slet
 3. Kære Thorben og Susanne

  Der bliver en rigtig fin krog her i læ for vestenvinden. Og så får man en helt formidabel overraskelse, når man lukker porten op og træder ind i næste have som er den hvide afdeling og med brudstykker af en vidunderlig udsigt ud over dalen mellem de opstammede pil og overkanten af den klippede bøgehæk, før man lokkes videre ned i den gule afdeling hvorfra man ser hele dalen. Der er så mange steder på jeres grund hvor I kan nyde den smukke udsigt. Men her gør i de indledende øvelser til en overraskelse af de helt store.
  Glæder mig til at opleve det.

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kjeld.
   Det er en flot beskrivelse, du giver, og som Thorben siger: "Udsigten forsvinder jo ikke - den er der jo stadig!". Overraskelser og kontraster i en have er vigtig for at få mange oplevelser, så vi tror bare, det bliver helt perfekt!
   Mange hilsner
   Susanne

   Slet
 4. Hvilket smukt landskab du lever i !!
  Blæst er ikke rart at være i- med mindre du går en rask tur for at blive blæst igennem, så at skabe rum og skabe læ- dét er godt :)

  SvarSlet
 5. Mange tak! Ja, jeg er også taknemmelig for husets beliggenhed, hvor Thorben nogle gange brokker sig over blæsevejret, men med tiden skal vi nok få skabt noget læ.

  SvarSlet