søndag den 15. september 2013

Dagens arbejde

Flytning af kæmpestenbræk, opmåling til mur og orangeri og arbejde på drivhus.

Jeg flyttede en del kæmpestenbræk til en lille skrænt ved indkørslen, som tidligere var belagt med fliser. Herunder ses resultatet:

 
 
Thorben målte op og trak snore til orangeriet og muren. Muren skal være fire m høj og ca. 18 m lang, og på bagsiden skal opføres et orangeri på 4x10m. Planen er at støbe soklen inden længe, men mere når vi vist heller ikke inden foråret,for der er også andre projekter igang.
 

 
Billedet er lidt utydeligt, men til højre ses snoren , som markerer, hvor muren skal gå, og firkanten til venstre markerer orangeriet.
 
Vand og strøm til orangeriet, som blev gravet i sidste december.
 
Thorben har også arbejdet på drivhuset i dag. Han satte karmen til døren i og skruede nogle hjemmelavede z - profiler på soklen, hvor de lodrette T - jern skal fastgøres.
 

 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Så begynder dine drivhuset at tage form, hvor bliver det spændende. Og hvor bliver der mange muligheder i det store orangeri .... I har godt nok travlt, men også meget at glæde jer til..... Det bliver så smuk en have :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg glæder mig helt vildt til drivhuset er færdigt og drømmer om alle de planter, jeg skal så og formere, men jeg håber også, jeg bliver ligeså dygtig som dig til at dyrke tomater, agurker, chili og pebre!
   Kh Susanne

   Slet
 2. I har mange bolde i luften, må jeg sige; men heldigvis for jer er der en plan at gå frem efter. Stenbræk har jeg været meget træt af, men er så småt begyndt at kunne se dets dyder igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har den flere steder i bede mellem stauder, men er også nogle blevet træt af den der, men plantet på steder, hvor den kan få lov at udgøre et større grønt tæppe, synes jeg, den er fantastisk god, da den jo er stedsegrøn og kvæler alt andet. Bladformen er også smuk!

   Slet
 3. Hej Susanne.Det lyder spændende med jeres planer for et stort orangeri.Kan godt forstå at du glæde dig helt vildt til det bliver færdigt.
  Har et lilie stykke med stenbræk.....og det er det.Bruger bladene om vinteren i dekorationer.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, vi har planer om både et drivhus og et orangeri, men det er drivhuset, som bliver realiseret først!
   Mange hilsner Susanne

   Slet