tirsdag den 3. september 2013

Rosenbue

Da vi gik i gang med omlægningen af haven, var noget af første vi gjorde at flytte rosenbuen ved terrassen. Den var placeret for langt til højre, så der ikke ville være udsyn og en lige gang forbi drivhuset. Jeg havde også begået den store fejl at plante skovklematis sammen med klatrerosen Mme Alfred Carrière, hvilket betød, at den hurtigt blev alt for voldsom. Roserne døde sidste vinter, men nu forsøger jeg mig igen, og denne gang efter alle kunstens regler, som man siger! 

Jeg har igen plantet to Mme Alfred Carrière og to klematisser på hver side. Denne gang har jeg gravet et meget stort hul, som jeg har fyldt med komposteret kogødning, jord og et par håndfulde fjer fra et pudevår. - Og hvilken effekt!
 


 
Disse roser blev plantet for 6 uger siden.
 

 

 
Hvad tror i dette er? Det er nyindkøbt jern til at afgrænse stier med og jern til drivhuset, som Thorben går igang med inden længe, og hold da op, hvor jeg glæder mig!
 


6 kommentarer:

 1. Hej Susanne.Jeg har tilmeldt mig som fast læser af din blog.....og glæder mig til at følge dig.
  Sjovt du viser din bue med roser og clematis.
  I sommer lavede vi en lille pergola ved vores køkkenhave og drivhus,og jeg har også sat Alfred rosen med en clematis på hver side.
  Hvilken clematis har du sat?
  Hvis du har lyst har jeg lavet et indlæg om pergolaen.God dag Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da pudsigt, at vi har valgt den samme rose. Jeg har læst dit indlæg og ville også tilmelde mig som fast læser på din blog, men feltet "Faste læsere" var tomt, så jeg forsøger senere. Jeg har plantet en Viticella Julia Correvon og en Etoile Violette i hver side.
   Hilsen Susanne

   Slet
 2. Den må jeg lige ha' igen!! Var det skovclematis'en som kvalte Mme Carier?? Hvilken clematis har du valgt denne gang??
  Jeg er også lidt nysgerrig på priser og hvor du har bestilt dine jernskinner ... Hvor mange mm er de??
  Sikke jeg dog kan spørge, men som altid kan jeg kun rose jeres projekter. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen!
   Jeg tror ikke, at skovklematissen direkte kvalte rosen, men den voksede helt vildt og rosen havde svært ved at få fat, men jeg tror, det var frosten, som slog dem ihjel. Jeg har også senere læst, at Mme Carrière er lidt sart og skal vinterdækkes. Jernskinnerne er 100x4, men iflg. Thorben ville en tykkelse på 5mm måske være bedre. De ville ihvertfald holde længere. Jernet koster ca. 10kr. per kg for skinnerne, hvor profilerne til drivhuset er dyrere. Jeg har plantet, en Julia Correvon, som er karminrød, og en Etoile Violette, som er mørk violet i hver side. Mange hilsner Susanne

   Slet
 3. De ser meget sunde ud dine roser, måske jeg skule give mine roser nogle gamle fjer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes nu også, at dine roser ser sunde ud, Britta! Jeg glemte vist også at skrive, at jeg har vandet dem meget! Kh Susanne

   Slet