søndag den 8. september 2013

Voksurt og lavendler

Min absolutte favorit, når det gælder sommerblomster er uden tvivl den skønne voksurt med den klare blå farve. Den gør ikke så meget stads af sig, virker lidt beskeden, men det er måske det, der tiltaler mig. Den passer ind næsten alle steder, men sammen med lavendler, kantbæger og hør er den fortræffelig. Mine erfaringer med såning af sommerblomster går kun 5 år tilbage, men hvert år har jeg haft voksurt, og min plan for næste år er, at jeg skal have mange flere end tidligere. De skal gentage sig i de fire staudebede, hvilket jeg tror bliver super flot! Jeg har desværre kun disse billeder, som ikke yder retfærdighed til den smukke plante.
 Jeg har plantet lavendler på begge sider af denne sti, som ses til højre i billedet. : 

6 kommentarer:

 1. Pudsigt at se at den fungerer så fint i din have, for jeg har for nylig hevet alle mine planter op, fordi de lå og slaskede uskønt hen ad jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Når jeg planter den i jorden står den bare så flot hele sommeren og den er stadig smuk, men i krukker visner den meget tidligere, så det vil jeg stoppe med.
   Mvh Susanne

   Slet
 2. Hej Susanne

  Ja det ser da helt godt ud - voksurt er en spændende plante der frøsår sig helt vildt hos mig - men den er jo let at fjerne så pyt!

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
 3. Det er da et dejligt match. Voksurt, hvor er den dog kær og helt sin egen.

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig haft voksurt i haven, men det må der vist laves om på.

  SvarSlet
 5. Jeg har heller aldrig tænkt voksurt, så det er rart at se nogle "nye" planter.
  Til gengæld kan jeg ikke undvære lavendel. De er både kønne og dufter skønt.

  SvarSlet