lørdag den 24. august 2013

Kjeld Slot: "Et ydmygt husmandssted

kræver så store fliser som muligt!" Da jeg spurgte Kjeld Slot, hvilken belægning han ville foreslå til havegangene, svarede han, at til et ydmygt husmandssted hører der store gamle fliser, så store som muligt, samt jord/grusstier. Ved nærmere eftertanke kan jeg kun give ham ret! Brosten eller herregårdssten ville ikke passe her!

Som belægning på stierne har vi besluttet at bruge forskellige store gamle fliser, hjemmestøbte fliser og desuden grus. Vi fandt frem til et produkt, Slotsgrus, som er udviklet af Københavns Universitet, men desværre kan det kun fås fra en grusgrav på Sjælland, så det ville blive for dyrt i fragt. Vi har imidlertid fundet frem til et produkt med de samme egenskaber som Slotsgrus, hvor den eneste forskel skulle være farven. Produktet føres af NCC, og vi fik det leveret fra en grusgrav i Stenstrup - kun 15 km herfra.

Vi er nu igang med at lægge fliser og natursten foran drivhuset, som vi  langt om længe er kommet videre med, men den historie kommer senere! Vi har fået fat i nogle store gamle fliser 80 x 62 cm, andre lidt mindre og Thorben fik den geniale idé også at bruge to gamle støbte cementdæksler, min far i sin tid støbte til henholdsvis septiktank og brønd.
  

Først gravede vi af med håndkraft - hakke, skovl og spade! Det tog os flere dage, da jorden var stenhård og fyldt med små marksten stampet til vej.



 
10 cm grus blev kørt på og derefter vibreret med vores nyindkøbte pladevibrator. Thorben fandt en billigt fra PrimusDanmark, en demonstrationsmodel, som krævede en kærlig hånd. Vi mener, det bedre kan betale sig at købe end leje, da vi skal lægge mange fliser og alle grusstierne  også skal vibreres.
 


 

 

 
 

 

Det er noget af et knoklearbejde at placere de store sten.
 
 
I fugerne skal der plantes trædebregne, så vi har afgrænset alle kanter med plader, så den ikke breder sig til uønskede steder!
 
Jeg er meget tilfreds med det foreløbige resultat!
 

12 kommentarer:

  1. Smukt belægningsarbejde, og godt med genbrug så det hurtigere for udseende af at være ældre og mere integreret.
    Sikke et fint vandtrug, kan I ikke beskrive hvordan I har lavet det, jeg pønser lidt på noget i samme stil.
    Henrik

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henrik.
      Tak! Mht vandtrugene beskrev jeg i sidste indlæg "Støbning af vandtrug" i grove træk, hvordan de er lavet, men hvis du har yderligere spørgsmål, vil vi meget gerne besvare dem. Hvis du ydermere læser kommentarerne og svarene i indlægget, bliver du også lidt klogere!
      Hilsen Susanne

      Slet
  2. Det ser virkeligt godt ud. Jeg kan rigtig godt lide når man laver blandet belægning. Pønser lidt på det samme, og samler fliser sammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte.
      Jeg synes også, det bliver mere interessant, når man blander belægningen, men det gør det ikke nemmere, tværtimod!
      Hilsen Susanne

      Slet
  3. Hej Gitte.
    Sikke et arbejde i ligger for dagen. Dejligt at se, at vi ikke er de eneste som knokler med belægnings sten i disse tider. Men jeres projekt er meget mere omfattende end vores, og hvor bliver det bare smukt. Glæder mig til at se slutresultatet med trædebregnerne.
    Kh Heike

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg tror, trædebregnerne vil blive prikken over i'et!

      Slet
  4. Hvor er det en flot belægning med mange fine detaljer. Ingen tvivl om at det er hårdt arbejde, men I kan sandelig også være rigtig godt tilfredse når det er gjort. :o)

    SvarSlet
  5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  6. Smuk belægning, der passer godt til huset. At det er hårdt arbejde, er der ingen tvivl om! Så meget desto større er glæden, når det ser så flot ud som jeres resultat!

    SvarSlet
  7. Kan godt forstå du vil have trædebrejner det kommer til at se så flot ud.Så selvom det har været et hårdt arbejde så kommer i til at høste glæden.

    SvarSlet