fredag den 2. august 2013

Pergola og blåregn

For et par uger siden blev et af vore mange igangværende projekter færdigt, nemlig pergolaen, som er placeret ved den tværgående akse. Thorben svejsede den af firkantrør 35x35x2 og fladjern 40x8. Den er 2m bred, 2,30m høj i siderne og 2.70m på det højeste sted.

 


Derefter blev den grundet og malet sort. Tanken var på et tidspunkt, at den skulle have forblevet ubehandlet og rusten, som mange andre ting, vi har i haven, men da den blev sammensat af forskelligt gammelt jern, hvor noget af det allerede var malet, kunne det ikke lade sig gøre, men jeg synes også, den er flot i sort!

 
 
Til slut blev den placeret, gravet i og vaterpasset blev flittigt brugt!
 
 
 
 
 Til slut plantede vi 6 blåregn "Black dragon", og nu håber vi, de vil trives trods blæsten, som jo er uundgåelig på en bakketop!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Hvor bliver det flot om nogle år, når de blomstrer.
  Min erfaring med blåregn er at, det eneste de ikke kan klare er skybrud på lerjord, der ikke lader vandet forsvinde hurtigt nok.
  Vi havde en på 12 år, der pludselig gik ud for et par år siden, efter 30 mm i juni.
  Sidste år plantede jeg 3 på rad i stedet, de kan vel ikke alle gå ud på en gang?

  SvarSlet
 2. Hej Bente

  Vi har også en meget leret jord, men vi grubede den og tilførte sand, så jeg håber, det får den ønskede virkning! De gror fint, selvom et par af planterne har fået lidt gule blade, og nogle er allerede vokset 20cm.

  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 3. Det ser sørme spændende ud. Dejligt med sådan en handyman ved hånden. Glæder mig til at det om et par år..

  SvarSlet
 4. Kære dig!!
  Jeg har lige fundet din blog og det sjove er at jeg netop sidder og leder efter oplysningerne om blåregn. Netop igår fik vi færdiggjort en pergola som på mange måder minder om jeres. Tanken var at der skulle være klatreroser, men da det stod der, begyndte vi at tale om hvor flot det kunne være med blåregn. Jeg begynder straks at søge... Og vupti, dukker du op og frister mig endnu mere!! Jeg laver et lille indlæg på min blog snarest og så vil jeg glæde mig til at følge med på din. Måske vi kan udveksle lidt erfaringer hen af vejen... :)

  SvarSlet
 5. Kære Fru Friis
  Det glæder mig, at du har fundet bloggen og finder den læsbar! Jeg har igennem længere tid fast læst din blog, og nu glæder jeg mig til at følge jeres blåregnsprojekt, og det vil være dejligt at have nogen at dele sine erfaringer med.

  Forresten, kan du svare mig på, hvorfor feltet 'faste læsere' er tomt på din blog, så man ikke kan tilmelde sig? Jeg har erfaret, at det faktisk gælder for mange blogge, og det er ret så irriterende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne. Jeg anede ikke at "faste læsere feltet" står blankt, det gør det nemlig ikke set fra min skærm. Og det er altså irriterende når Blogger ikke virker, men hvad stiller man op...!?

   Jeg har stillet dig et spørgsmål på min blog, men gentager lige her. Hvordan fandt du frem til at det skulle være Black Dragon? Jeg har googlet den, men den dukker ikke op mange steder. Har den nogle specielle kvaliteter? Jeg er imponeret over hvor kraftig den allerede er på dine billeder. Har du handlet ved en lokal planteskole, eller...???

   Tak fordi du læser med hos mig, der har jeg vist ikke være opmærksom.. plejer ellers nysgerrigt at kigge indenfor hos nye læsere. :o) Vi skrives ved!

   Slet