onsdag den 1. maj 2019

Biernes paradis samt fokuspunkt

I disse for bierne trange tider, glæder jeg mig over alle vore mælkebøtter, som skulle være biernes foretrukne spise sammen med skvalderkål - ifølge Søren Ryge.

Vores skov burde døbes mælkebøtteskoven, for se lige her:

Vi har placeret løven i det vilde hegn ind mod naboen som fokuspunkt, når man står og kigger langs muren. Der skal nok plantes et eller andet foran den, så det lyser lidt op.


 

28 kommentarer:

 1. Hej!
  Lejonet har hittat rätt plats med uppsikt över trädgården. Vackra bilder från trädgården. Maskrosor ute i det fria, är bra för alla insekter.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også placeringen er fin, og på en måde er det en skam, mælkebøtterne ikke blomstrer i længere tid:)

   Slet
 2. Der sidder han jo godt og vogter over haven :) Ja lidt blomster foran vil sikkert give mere opmærksomhed. Men han er flot.
  Mælkebøtter og bier har en travl tid lige nu :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må finde nogle lave lysende blomster - måske lodden løvefod? Det er dejligt med mælkebøtter, så længe de bliver i skov og på markerne:)Kh Susanne

   Slet
 3. Fedeste Løve-vogter-fokuspunkt ved skel <3 Der findes næsten ikke noget mere dansk for mig end Dannebro og mælkebøtten.
  Vi har også en mega bi venlig have. Slog lige græsset i dag, så der går nok en dags tid inden det hele lyser op med gult igen;-)
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der vogter han godt:) Vi har også mange mælkebøtter i græsset i haven, hvilket er lidt irriterende:) Hilsen Susanne

   Slet
 4. Er der ikke mælkebøtter overalt i år? Det synes jeg i grunden. Stenfigurer fra andre lande og kulturer er jeg ikke forfærdelig vild med i haven; men jeg må indrømme, at jeres løve virkelig er flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, der er mange mælkebøtter alle vegne, men det synes jeg nu, der er hvert år. Jeg forstår godt hvad du mener, og jeg synes heller ikke, man skal blande for mange forskellige stilarter, men jeg kunne ikke stå for løven, som jeg har købt af Britta, min haveveninde.

   Slet
 5. Vores græsområder har osse været sol gule, de blev dog slået første gang i dag, så der går nok en dags tid før de lyser igen. Jeg holder meget af mælkebøtter, men alting med måde. De skal helst holde sig til de halvvilde områder af haven.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes også, de er smukkest udenfor selve haven, men vi har rigtig mange i haven også, som jeg forsøger at fjerne.

   Slet
 6. Masse løvetann her også. Og i år er de kjempestore, og vi liker dem best utenfor hagen:-)
  Flott blomstring i hagen. Er det siste bildet fra din hage?
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:) Ja, det sidste billede er taget fra sydsiden af huset fra terrassedøren. Hilsen Susanne

   Slet
 7. Det er vel nok et dejligt område, I har med skov og vilde blomster. Løven står rigtig flot i det vilde hegn, og det understreges af det blå landskab, der anes i horisonten i det fjerne. Desværre er mælkebøtternes blomstring så kort, ellers ville det have været flot med de lysende gule mælkebøtter foran løven. Tulipanbilledet ser også rigtig dejligt ud. Det ser så harmonisk ud, og de blå tæpper af forglemmigej er så flotte lige nu. De ser godt ud sammen med tulipanerne. Spændende at du sætter det sidste billede ind, så der så tydeligt ses forskel på bløde og lige linjer, design og natur.
  Hilsen fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi føler også virkelig priviligerede, at vi både har vild natur, skov og en temmelig stram have med mange lige og rette linjer. Det var Thorbens idé at placere løven i hegnet, og der sidder han godt:) Hilsen Susanne

   Slet
 8. Hej Susanne
  Flot løve og flotte løvetand.
  Jeg har set, at man kan købe mælkebøtter i dyre domme, fordi de gule har muteret og fået lysrosa kronblade omkring en gul midte. Du har for en formue, hvis de gule var lige så eftertragtede. Det bliver de måske en dag ;-)
  Sådan en gul mark er noget af det smukkeste.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth Ja, vi ville være formuende, hvis de kunne sælges:)) Jeg elsker også mælkebøttemarker. Hilsen Susanne

   Slet
 9. Sikke en flot løve, et rigtig godt fokuspunkt 😀
  Mælebøtterne er fine, bare de ikke er i haven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Jeg er heller ikke vild med mælkebøtter i haven, men det er umuligt at undgå dem. Inden længe vil det drysse med frø som var det snestorm:) Hilsen Susanne

   Slet
 10. Der er ikke noget skønnere end et grønt græstæppe fyldt med gule mælkebøtter.
  Jeg kan godt lide jeres løve. Den er helt sin egen, som den ligger der og kikker lige imod, hvem der måtte komme forbi.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg kun give dig ret i. Jeg er også meget glad for vores løve, og det er dejligt at vi endelig har fundet en blivende plads til ham. Hilsen Susanne

   Slet
 11. Jeg åbenbart ikke den eneste der kan se noget pragtfuldt i mælkebøtter, men de er jo rarest at have i græsset. I bedene giver de unægtelig lidt problemer. Løven har I fået placeret smukt i skellet, hvor den kan vogte over jer og jeres flotte have, og I skal nok finde en helt passende beplantning foran den.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har efterhånden set mange indlæg, specielt på Instagram, hvor folk priser mælkebøtten. Dejligt, synes jeg, men du har da ret i, at i bedene er de heller ikke velkomne her hos os. Jeg overvejer at plante løvefod foran løven. Hilsen Susanne

   Slet
 12. Hold da lige op for en masse mælkebøtter, men fint ser det ud. Jeg kan godt lide mælkebøtten, når den ikke gror i min have. Den er så svær at få op, fordi den altid sår sig i fugerne mellem mine fliser. Man skal jo nærmest have fliserne helt op for at få alt med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en besværlig plante i bede og mellem fliser - det må jeg give dig ret i, men smuk er den:)

   Slet
 13. Det var virkelig mange løvetenner hos deg! Snart så blomstrer de her også.
  Er det ėn plante jeg godt kan være foruten er det nettopp den, men den er jo fin å se på når den blomstrer hos deg.
  Veldig flott løve!

  SvarSlet
 14. Mælkebøtter er jo et skønt syn - og det er dejligt, at bierne har glæde af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og bierne kan vi i hvert fald ikke undvære!

   Slet