søndag den 5. november 2017

Rundtur i novemberhaven

Vil I med en tur rundt i haven? 


 
22 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra din november hage. De gyldne og brune nyanser på Fagus/bøk er så dekorative hele vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg holder også meget af vore mange meter bøgehæk. Den har noget at byde på hele året.

   Slet
 2. Tak for en flot tur i din novemberhave, jeg faldt især for det smukke cedertræ, det er stort og flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det plantede jeg for 5 - 6 år siden, og nu er det rigtigt kommet i gang. Jeg har fjernet de nederste grene for at give plads til planter nedenunder, men jeg er alligevel bange for, at der ikke vil være plads nok til det med tiden, da det jo kan blive kæmpestort.

   Slet
 3. Skønne kig i din have - det sidste rum kunne jeg slet ikke genkende! November i haven er slet ikke så tosset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sidste rum er køkkenhave med højbede - noget af det første, vi lavede:)

   Slet
 4. Smukke efterårsfarver farver i en smuk have <3

  SvarSlet
 5. Tak for rundturen. Kan det virkelig passe, at der ikke falder visne blade på Fyn?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det gør der skam:), men jeg kan godt se, der ikke er mange på billederne.

   Slet
 6. Din novemberhave har vel nok meget at byde på. Jeg kan så godt lide grundplanen med alle de lige linjer.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt med de forskellige haverum, og jeg er også glad for de lige linjer:)

   Slet
 7. Vilka stora ytor du har att jobba med! Tokgillar den röda färgen på mur och hus. Är det en lokal nyans?
  Jättekul att få följa med på rundturen.
  /Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har også inddraget mark for at få plads til alt:) Den røde farve er den oprindelige farve på stalden, så vi syntes, den passede fint - og det er jo også næsten samme farve som murstenene på stuehuset.

   Slet
 8. Tack för turen i din trädgård. Härligt grön gräsmatta, och stora ytor. Den gula växten med flikiga blad, ser spännande ut. Har inte sett den förut.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme:) Det er en mahonia, og den blomstrer om vinteren. I år er den dog lidt tidlig på den!

   Slet
 9. Skønne billeder fra haven. Jeg skal love for I har fået styr på anlægget og fået planen ført ud i livet. Hvis ikke det er for frækt, så vil jeg lige spørge til den røde mur. Hvad skal den bruges til?

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Der skal opføres et orangeri på 40m2 på den anden side muren med udsigt til alle højbedene. Jeg regner med, at "vi" starter på det en gang i det nye år.

   Slet
 10. Sikke da en farvepalet I har i haven, det er et fedt aftryk haven sætter efterhånden. Der er tale om en helårshave, allerede nu. Husk at glæde jer over veludført arbejde, og en helhed der synes både harmonisk og fuld af maskuline kvaliteter (Torben) Skønt vue op ad gangen med fontainen for enden.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for de pæne ord, Henrik:)Ja, jeg undres også nogle gange over, at det 'kun' er 4,5 år siden, vi startede på dette store projekt!

   Slet
 11. Hej Susanne.
  Det ser jo storslået og rigtig flot ud, også her i efteråret. Du har husket at tænke kontrastfarver i form af stedsegrønne op mod hækken ind i dit design, og græsser, sensommerstauder og frøstande er omhyggeligt placeret. Det er bare super flot. Lige til at blive glad i låget af, at se på.
  I har nogle helt andre muligheder i sådan en stor have, end jeg har her, og det fryder mit øje, at se den måde I indtager haverummene på, med akser ud for døre og vinduer og vinkelret på hinanden. Pergolaen mangler, så det bliver godt, når den vertikale dimension kommer med.
  ....For enden af akserne kan I overveje om der skal være et fikspunkt, som fx en hvid bænk eller en figur, eller noget andet, som afslutter de lange kig. Det vil være prikken over det berømte i, efter min mening.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine mange kommentarer - og roser:) Har først lige set denne. Tak for rådet om fikspunkter eller 'point de vue', og det synes jeg også, vi har gjort brug af nogle steder som f.eks. for enden af de to havegange, hvor vi har placeret vægspringvandet og løvestenen, men vi kunne også bruge ideen flere steder. For enden af den ene akse er vores hængesofa placeret som fikspunkt, men der er ikke billede af denne i dette indlæg:) Du har ret i, at vi er privilegeret med så stor en grund.

   Slet