søndag den 12. november 2017

Svævende havegang

Vi har i temmelig lang tid gået som katten om den varme grød, fordi vi har diskuteret frem og tilbage om udformningen af havegangene omkring den hvide have. Problemet er, at vi bor på en bakketop og grunden skråner meget. De fire græsstaudebede og området med de 17 højbede har vi planeret, så der er nogenlunde vandret, men det ville have krævet enormt meget entreprenørarbejde i den hvide have, så havegangene omkring haven er ikke plane overhovedet.

Det er måske lidt svært at se på billedet, men man går helt sidelæns på gangen.


 
 
Jeg ville helst have haft grus på gangene, men det ville have været en næsten umulig opgave, så nu er vi kommet frem til (Thorbens idé) at lave en svævende havegang med 60x30 cementfliser. På den måde kan vi få en perfekt vandret sti:)
 
Thorben har fundet det laveste sted og derefter vateret ud, så rammen af vinkeljern, hvor fliserne skal ligge i, er vandret hele vejen.
 
 
Solen går jo tidligt ned, så det er søndagens arbejde. Jeg tror, det bliver godt, når planterne med tiden vil bløde gangens udtryk op, og der er mange fordele, ingen grus og ingen myrer der underminerer fliserne, så de vil ligge ligeså plant om mange år:)
 
Vi er også begyndt at planlægge pergolaen ved muren og har foreløbigt kun prøveplaceret jordspyddene, som skal holde pergolaen. Den skal laves i tyndt galvaniseret firkantrør 30x30 og beplantes med kaprifolie, tror jeg:) Muren skal jo stadig komme til sin ret og kunne ses.
 
Disse billeder tog jeg den smukkeste morgen for et par dage siden.

 
 

 
Selvsået tallerkensmækker i drivhuset:)
 
 
 
Til sidst: Er der nogen der kender navnet på denne plante. Jeg såede den for nogle år siden, men har glemt navnet. Den ligner en fredløs og bliver ca 40 cm høj og breder sig og selvsår sig.

 
 18 kommentarer:

 1. Det var en vildt god løsning, I endte med. Smukt smukt morgenbillede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det er det bedste kompromis, men man føler lidt, at man svæver over bedet:)

   Slet
 2. Hej Susanne

  Supersmart! Det har jeg ikke set andre steder:)
  Jeg får lyst til at lære at svejse!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg har heller ikke set det andre steder, og det er jo også en lidt besværlig og dyr løsning. Det er dejligt med en mand, der kan svejse:)

   Slet
 3. Så fint det ble! Ja, alle de fordelene får du med, og det er jo bare godt. Det er jo nærmest vedlikeholdsfritt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan ikke forestille mig, der bliver nogen vedligeholdelse, og der kommer i hvert fald ikke ukrudt mellem fliserne:)

   Slet
 4. Ja sådan noget kan Thorben jo foreslå, fordi han kan svejse og meget andet. Det ser super godt ud.
  Kan desværre ikke hjælpe med blomsten, jeg kender den ikke, men smukt morgenbillede, solen og bøgen i forening er smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, det er en fordel at kunne svejse:) Jeg har prøvet at google planten, men kan ikke finde den. Jeg købte bare et tilfældigt brev med frø i Ringe Planteskole for flere år siden, og nu er jeg virkelig nysgerrig efter, hvad den hedder, fordi den breder sig meget, og jeg derfor er begyndt at lave aflæggere af den.

   Slet
 5. Genial løsning, om et år eller to falder stien naturligt ind.
  Smukke billeder fra haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, jeg tror, den hurtigt vil falde ind.

   Slet
 6. Hold da op for en flot flisegang. Dygtig mand.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Susanne.
  Ja, nu forstår jeg den alternative løsning. Det er tydeligt at se, hvor skråt det skråner ned mod hækken og rampen til fliserne løser jo den udfordring rigtig godt. Super kreativt tænkt.
  Det er mere end oplagt, med en pergola over den brede græssti. Det kommer til at give enormt meget rumvirkning og lede blikket fremad. Det glæder jeg mig til at se, når I har lavet. Rigtig god arbejdslyst med begge projekter.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Vi overvejer stadig, hvordan pergolaen præcist skal se ud. Ja, det ville have krævet meget arbejde at have lagt fliser på den traditionelle måde.

   Slet
 8. Alting er muligt for Vorherre og en smed - siger man - du har virkelig en dygtig mand, flot løsning.

  Jeg er også vild med det smukke morgenbillede. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have:) Det er dejligt med en mand, der har hænderne skruet rigtigt på, men det kender du jo alt til:)

   Slet
 9. Dejligt med sådan en håndværker mand i huset :) Og smart fundet på! Jeg er lidt nysgerrig på de kanter du har mellem dine bede og græsplænen- hvor dybt går de ned?

  SvarSlet
 10. Ja, det er dejligt:) Jernkanterne er banket ca. 40 cm ned i jorden - dog er det lidt forskelligt.

  SvarSlet