mandag den 6. januar 2020

Tilbageblik på året der gik

2019 fløj afsted, og jeg nåede desværre ikke at skrive ret mange blogindlæg. Det var et travlt år med  åben have, havebesøg og gang i en del projekter, udover det forefaldende havearbejde:))

Foråret er min yndlingsårstid, så jeg starter i maj, hvor alliummerne står på spring.


Et af Thorbens mindre projekter - et skønt vandkar.

Et rosenstativ lavede han også til mig, men jeg har plantet en klatreplante, som jeg ikke kan huske navnet på.
 
I juni arbejde Thorben videre med orangeriet.
 
Custer nød livet.
I juni fik 'vi' med møje og besvær malet vandbassinet i den moderne have. Det blev malet med sort emalje 2 komponent, da den maling vi tidligere havde brugt, overhovedet ikke kunne holde. Arbejdet blev besværliggjort af naturstenen, som Thorben har boret et hul i til springvandet. Stenen skulle jo fjernes - hvilket var besværligt, men det var noget vanskeligere at placere den igen, men vha en skraldetalje lykkedes det.
Jeg har desværre ikke et billede med vand og springvand!

Der var også fremgang med orangeriet:)

 

Så blev det august, og vi havde åben have både for den lokale afdeling, hvilket var en stor succes, og vi var også med i havefestivalen med åbne haver over hele landet. Det var meget hektisk, så jeg gik ikke taget et eneste billede:)

 
Planen har jo hele tiden været, at der skulle lægges fliser foran muren, og Thorben gik i gang med at grave græsset af - med spade og skovl:) Sikke et knokkelarbejde. 
 
  
 
 
 
Så blev der lagt fliser - forskellige størrelser og hovedparten genbrugsfliser,
men de fleste er 50x50.

 Jeg vender tilbage om nogle dage og fortæller om de sidste par måneder af 2019.


24 kommentarer:

 1. I har haft travlt! Og det ser godt ud det hele - glæder mig til at se fortsættelsen her i 2020! godt nytår til jer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Åse . Mange tak! Vi har da nået en del, men føler alligevel at vi er bagud.
   Hilsen Susanne

   Slet
 2. I har haft meget travlt, og hvor er det spændende at følge jeres projekter og se de dejlige billeder.

  SvarSlet
 3. Wow hvor har I nået meget i 2019. Godt du laver et indlæg, så vi kan se, hvor langt i når. Man kan også se, at Thorben er hjemmegående nu, han har gang i mange projekter. Vandkar og rosenbue flotte sager, han kan bare det der. Det er hårdt at have mange gæster til åben have, men du kan godt forvente mange igen til sommer, det er spændende at følge med. Glæder mig til næste indlæg.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det er dejligt at Thorben går hjemme, og at hans ryg har det bedre. Han er nu i gang med kuplen til orangeriet, men det skriver jeg om inden længe. Det var meget hektisk, da vi havde åben have for det lokale haveselskab, hvor der kom over 180 mennesker på tre timer. Kh Susanne

   Slet
 4. Orangeriet tegner fantastisk. Ja, hele haven.
  I knokler osse godt for sagen må jeg sige. Men skønt, når resultatet bliver så flot.
  Jeg er særligt vild med dit foto af aksen med de tre krukker. Sikken en dybde. Og så meget at se på. Jeg bliver fristet til at gå nærmere :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Det bliver en lettelse, når orangeriet er færdigt, og det håber jeg, det bliver i år. Aksen med krukken er også et af mine yndlingsmotiver i haven. Kh Susanne

   Slet
 5. Det bliver da fantastisk med orangeriet opad den smukke mur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det håber vi på:) Jeg glæder mig i hvert fald! Hilsen Susanne

   Slet
 6. Hvor har I været flittige. Jeg glæder mig til at se orangeriet færdigt. Det er et smukt majbillede af den stramt klippede takshæk omkring terrassen og de nyudsprungne træer over. Hvad hedder det opstammede træ der står i fliserne?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna. I har sørme også været flittige i jeres have med de nye planer:) Nu glæder vi os bare, til orangeriet er færdigt! Det opstammede træ er en kugleakacie.
   Hilsen Susanne

   Slet
  2. Tak for dit svar. En kugleakacie er et smukt træ.
   Hilsen Elna

   Slet
 7. Maj er en skøn måned og jeg blev så glad over at se din forårsvortemælk for jeg har også fået sådan en i haven.
  Ja, I har sandelig knoklet - det er jo et kæmpearbejde med orangeriet og med hele flisebelægningen foran.
  Men hvor ser det godt ud.
  Jeg håber at du tager imod besøg når det hele er færdigt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Det er en meget smuk forårsvortemælk, men du skal bare være opmærksom på, at den selvsår sig rigtig meget. Vi vil meget gerne have jer på besøg, og som jeg nævnte sidst, har Linda, Bent og Lisbeth også skrevet om, at de gerne vil på besøg, så jeg håber, vi kan finde en fælles dag:)Thorben er færdig med kuplen til orangeriet, og når døre og et par havelåger er ligeledes er færdige, bliver det hele sendt til galvanisering sammen med pergolaen. Jeg regner med at tag, døre og pergola er færdige til sommer, hvor vi måske kan ses:) Kh Susanne

   Slet
  2. Det lyder dejligt, det ville være så hyggeligt med et lille blogtræf. Jeg holder øje.
   Tak for tippet med forårsvortemælken.
   kh

   Slet
 8. Det er da vild spændende med jeres orangeri, mon ikke det bliver jeres bedste sted i haven ... den ser virkelig stor ud. Hygge herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, vi vil tilbringe mange timer der, så vi glæder os til det er færdigt:) Hilsen Susanne

   Slet
 9. Hej Susanne.
  Tak fordi du åbnede haven for os den dag i august (tror jeg det var) Det var en stor oplevelse at se jegers flotte have. Jeg er spændt på at se det færdige orangeri, det tegner flot!
  Godt nytår
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Tak i lige måde - det var hyggeligt at møde jer og snakke have:) Jeg tror, det liver færdigt i år. Thorben er i hvert fald i fuldt sving. Hilsen Susanne

   Slet
 10. Selvom du ikke har blogget specielt meget,har du og Thorben tydeligvis haft virkelig travlt. Forhåbentligt holder hans ryg sig frisk, så I kan komme helt i hus med orangeriet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Det har ikke været sjovt med den ryg, men nu går det meget bedre, og han passer vist også mere på og undgår de store overanstrengelser. Det kunne være hyggeligt, hvis I kunne få tid til at komme i år, når det nu ikke lykkedes sidste år:) Hilsen Susanne

   Slet
 11. Jeg kan godt forstå du har rigeligt at gøre i jeres store have, og så må bloggeriet vente. I har jo stadig gang i store anlægsarbejder og bedene er ved at blive rigtig fine. Der bliver du nok aldrig helt færdig, for der skal du nok få nye idéer henad vejen. Løgsæsonen ser pragtfuld ud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Du har ret i, at man aldrig bliver færdig med en have, for man vil altid få nye idéer, men de store projekter må gerne få en ende:)Jeg har lagt en masse nye allium, som jeg glæder mig til at se. Hilsen Susanne

   Slet