tirsdag den 11. juli 2017

Langt om længe...

blev muren malet, og vi er meget tilfredse med resultatet. "Vi" mangler dog at male den anden gang:)Den er også blevet malet bagpå:)

Vi har også holdt en miniferie i weekenden i Jylland, hvor vi besøgte nogle åbne haver, og jeg vil begynde med at vise nogle billeder fra en japansk inspireret have på Mols.

Vi kom tilfældigvis forbi denne smukke have i Ålsø ved Grenaa efter at have besøgt Katholt Gods, som Thorben gerne ville se efter at have læst "Kaptajn Dinesen Til døden jer skiller" af Tom Buk-Swienty.

Det var en imponerende have, og hvis man er interesseret i alpine planter var det lige stedet. Børge Christensen laver også selv en masse planter - både specielle og mere almindelige. Han er desuden dygtig til at lave heksekoste! 


I morgen viser jeg billeder fra Heides Planteskole, Tante Grøn og Fru Pedersen:)29 kommentarer:

 1. Jeg synes, jeres mur har fået en flot farve. Det er en virkelig smuk stenbelagt sti, der er i haven, som I besøgte.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, det var en meget flot japansk inspireret have, som ejerne startede på for over 30 år siden. Meget imponerende!

   Slet
 2. Superflotte billeder og flot projekt

  SvarSlet
 3. Flot farve på muren, og bedet foran passer jo perfekt.... selvfølgelig, jeg havde ikke ventet andet af dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have:) Jeg kan ikke få nok af at kigge på den:)

   Slet
 4. Den mur er det det rene kunst! Farven er så smuk og danner den fineste bagrund for planterne. Samtidig har man et indrammet indkik til det næste haverum. Det er virkelig noget unikt I har skabt. Stor ros herfra. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Kigget til 'den moderne have', som Kjeld Slot kalder den, lokker en videre til næste del af haven. Som du skriver er farven en perfekt baggrund for planterne, så det var set af Kjeld:)

   Slet
 5. Flot mur og fine billeder fra en flot have, I har rigtigt været på tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, vi tog et par fridage, hvor vi fik set haver, men også "Den gamle by i Aarhus".

   Slet
 6. Muren er et meget markant element i jeres have, og nu er den malet i en smuk farve. Jeg følger spændt og nysgerrigt med. Det er spændende, fordi det i den grad er en udfordring for mig med den mur - glæder mig til at se fortsættelsen! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den giver meget til haven, og vi er meget tilfredse indtil nu. Der skal være en pergola på noget af muren med småbladede planter, som vi ikke helt har besluttet endnu.

   Slet
 7. Så fint med den røde farve, muren falder flot ind i haven.

  SvarSlet
 8. Kære Thorben og Susanne
  STORT tillykke med `Den røde mur´. Muren giver i den grad jeres have identitet. Den er både en begyndelse og en afslutning, en ramme og en væg, en baggrund og en optakt til en antydning bag ved, en stærk materialemæssig kontrast der giver haven dramatik, både skulpturelt, arkitektonisk og komplementært i farven, - noget som vi måske sjældent ser i privathaver i dag, fordi vi lever i en tid hvor vi mangler mod og i stedet er så fokuserede på at lave pæne, nydelige og yndige haver.
  Når muren får sin dør, sit glashus og sin løvgang, så får den samtidig en tydeligere nytteværdi.
  Men dens markante størrelse og enkle udformning vil altid udfordre havens ejere og stille æstetiske krav, der kræver at I/de arbejder med haven i relation til den monumentale flade og den røde farve.

  Den er også en kraftanstrengende udfordring, som jeg i første omgang slet ikke troede I ville tage op.
  Godt gået!!

  grønne hilsener
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. ps: Der er jo reelt ingen bagside på muren. Der er derimod to forsider! :-)
   /Kjeld

   Slet
  2. Kære Kjeld
   Mange tak for din uddybende kommentar - og ros:) Vi er meget tilfredse med det foreløbige resultat og meget tilfredse med farven. Vi har ellers fået mange forslag af folk til andre farver - behold den grå, mal den hvid, rød vil få den til at syne tættere på....., men som du skriver er den jo komplementærfarven til det grønne, hvilket gør det så smukt. Noget af det første, du sagde, da du besøgte os første gang var "Der mangler noget maskulinitet i din (på det tidspunkt var det jo mest min have)have, Susanne!", og det må man da sige, at vi har fået rettet op på:)

   Når du nævner udfordringer og de æstetiske krav muren kræver, har vi til stadighed mange diskussioner mht. planter, døre, symmetri, dome!, pergola:)

   Mange hilsner Thorben og Susanne

   Slet
 9. Hej Susanne.Hvor er jeres væg bare blevet flot.Og den røde farve giver bare en rigtig god baggrund til alle planter og blomster.
  Og havebesøg kan man ikke få for mange af.Sikke en smuk have på Mols.
  Men glæder mig meget til at gense Tante Grøn og Fru Pedersens dejlige haver.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Det er næsten altid inspirerende at være på havebesøg - på den ene eller anden måde. Jeg vil lave indlægget om de to haver senere i dag, men her regner det også, så der skulle blive tid til det:)

   Slet
 10. Det er så spændende at følge MUREN. Haven i Ålsø ser rigtig spændende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo et langvarigt projekt, som nu har taget to - tre år, men vi har jo også haft gang i meget andet. Det var en vildt spændende have, og vi fik en interessant snak med Børge Christensen, som fortalte os, at han holder foredrag rundt omkring i landet.

   Slet
 11. Det ser virkelig flot ud med den røde mur. Det er anderledes og passer godt med alle de andre ting I har gang i.

  SvarSlet
 12. Yes det ser godt ud, jeg elsker når der vises viljestyrke og mod i haven. Jeg var egentlig lidt spændt på hvilken farve den skulle have, men jeg synes den okkerrøde er fin. Jeg ved fra sydfrankrig at det vil komme til at fungere super, når der kommer grønt op ad den. Allerede nu har den jo karakter, og jeg er sikker må den nok skal få en del omtale rundtomkring. :-)
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Farven matcher huset, så det passer sammen, og jeg synes, farven er perfekt sammen med de grønne planter. Det bliver spændende at se pergolaen med det grønne:)

   Slet
 13. Næh, hvor bliver det fint med den mur! Jeg har altid ønsket mig en mur i haven - som i store engelske haver, og det kan man altså få, kan jeg se :-) Jeg har i øvrigt lige malet havemøbler i samme farve, og jeg følte mig ret modig, men nu kan jeg godt se at det var en meget lille ting ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også meget glade for muren, men det har også været et kæmpe projekt - specielt for min mand. Han brugte hele sidste sommerferie på at mure den op, efteråret blev brugt til at pudse den og - jeg tror, i 2014 gravede vi ud til sokkel, satte fundablokke og støbte:) Jeg glæder mig til at se dine havemøbler i samme farve:)

   Slet
 14. Det er noget af et overvældende indslag i havensådan en mur udgør, men den er flot nu hvor den er rød! Jeg har ikke fulgt ordentligt med her, for jeg ved ikke hvorfor I byggede en fritstående mur? Jeg er nysgerrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Muren er sådan set ikke fritstående, da der kommer en pergola på den ene side og et 40m2 orangeri på den anden:)

   Slet