onsdag den 12. juli 2017

Heides Planteskole og Tante Grøn

Lørdag nat overnattede vi i Thisted, så hvad var mere oplagt end at besøge Heides Planteskole. Det er meget mere end en planteskole, og hvis I ikke har besøgt stedet, kan jeg varmt anbefale det.Det russiske atelier

Og så kan man også købe planter:))

Derefter gik turen til Tante Grøn, men hendes have åbnede først kl. 13, så vi slog et smut forbi denne smukke udsigt lige i nærheden af Tante Grøn.


Vi ankom præcis kl. 13, og der var allerede mange gæster, som nærmest stod i kø:)

Man siger tit at billeder er taknemmelige, men ofte oplever man heldigvis, at virkeligheden er mere fantastisk end billeder. Jeg har set rigtig mange billeder fra Tantens have, men de kan ikke leve op til virkeligheden. Mine billeder yder slet ikke haven retfærdighed, men her er nogle af dem:


Haven minder på mange måder om Haven i Hune, men i mindre målestok:)

Jeg venter med Fru Pedersens have. Ellers bliver indlægget vist for langt:)

20 kommentarer:

 1. To skønne steder I har været - jeg har dem begge til gode! Heides planteskole ser helt vildt spændende ud - sikke meget at se! Og Tantens have er noget for sig selv, fornemmer jeg - hvis virkeligheden er smukkere end alle de billeder, jeg har set, så må det næsten tage pusten fra én!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er anden gang, jeg besøgte Heides planteskole, og vi fik også en snak med Heide, som fortalte lidt om planteskolens historie, og stedet er meget mere end en arbejdsplads for ham - han bruger også næsten alle døgnets timer der.

   Slet
 2. Tante Grøns Have har jeg set 2-3 gange. Den er meget skøn og total Cottage Have. Kan se at jeg må besøge Heides Planteskole engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, cottagehave er en meget præcis beskrivelse:) Heides planteskole er så sandelig et besøg værd.

   Slet
 3. Så flotte bilder! Jeg synes du har formidlet hagen veldig godt. Det er en vakker hage!

  SvarSlet
 4. Skøn tur I har været på. Heidies Planteskole står højt på min ønskeliste til ture. Tante Grøn har jeg besøgt en enkelt gang, desværre i regn og storm, det ser ud til, at det har været bedre, da I var der. Det ligger smukt der på Mors.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde fantastisk vejr, og du har ret i, at der er meget smukt på Mors.

   Slet
 5. Spændende tur. Har begge haver til gode endnu.

  SvarSlet
 6. Det er to af mine yndlingssteder du portrætterer her - jeg elsker Tante Grøns Have - så fuld af planter og enormt stemningsfuld - det er ægte Cottagehave og så holder jeg virkelig meget af både Jytte og John.
  Heides planteskole er også noget ud over det sædvanlige, der kan jeg bruge rigtig meget tid.
  Desværre bor jeg i den anden ende af landet så det er ikke hvert år jeg kommer forbi:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønne steder, som alle burde besøge og blive inspireret af!

   Slet
 7. Var I der også om søndagen ? Så dig ikke, men vi kom også først ved 15- tiden. Tantens have er helt særlig, jeg elsker det sted og de søde mennesker bag haven.
  Vi var også forbi Heides Planteskole, men kun meget kort - det er vist et sted der er bedst at besøge i syrentiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi kom kl. 13, da de åbnede, men vi skulle også nå Fru Pedersen, så vi var kørt inden I kom. Det ville ellers have været hyggeligt at have hilst på jer igen:) Tante Grøns have er meget smuk.

   Slet
 8. Sikke nogle spændende steder du har besøgt. Heides planteskole; er det den der er specialist i syrener? Synes jeg har læst om den... Men i hvert fald er det et meget smukt sted også uden syrener.

  God weekend!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Heide er ekspert i syrener og fortalte os også om "Syrenbogen", som er en hyldest til de sydfynske syrener, hvor han har leveret en masse billeder til.

   Slet
 9. Jeg har besøgt Heides Planteskole en del gange, og jeg er fuldstændig solgt. Det er, som du skriver, meget mere end en planteskole. Man fornemmer, at der står en kunstner bag. Heide selv er også et meget spændende menneske.
  Jeg har besøgt Tante Grøns have en enkelt gang. Det er bestemt også en dejlig have.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun give dig ret. Hvis jeg boede tættere på, ville jeg komme der ofte.

   Slet
 10. Tusind tak for besøget.

  Sikke nogle gode billeder, du har taget. Det er altid sjovt at se ens have gennem en andens øjne. Man kan godt gå og blive lidt hjemmeblind.

  Jeg blev meget meget glad for dine ord om virkelighed kontra billeder. Tusind tak for din flotte omtale.

  Mange grønne havehilsner med ønsket om en rigtig god sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er os, der takker:) Vi havde en skøn da og er glade for, at vi tog turen til Flade. God sommer til jer!

   Slet