torsdag den 18. august 2016

Åbne haver Del 2

Så gik turen videre til Henriks og Jannes franske have i Mårslet, hvilket vi havde glædet os meget til, da vi har fulgt bloggen "Den franske have" og dermed været med fra begyndelsen af det store hus- og haveprojekt. De er begge frankofile og i gang med at skabe et fransklignende hus med dertil hørende fransk have. Et spændende, interessant og anderledes projekt!

Jeg synes, det en rigtig og god beslutning at bevare den gamle cementbelægning foran huset, da det giver karakter, patina og man glemmer helt, at man er i Østjylland i Danmark:)


På  billede herunder fornemmer man virkelig det franske islæt!


Henrik fortalte begejstret om mange af de tanker og overvejelser, de har været igennem  mht. farver, pergola, materialer, belægninger mm., - spændende:)

 Thorben tog sig et lille hvil på bakketoppens bænk


Den helt fantastiske udsigt fra bænken.


Pergolaen er kun opsat som midlertidig prøve. Henrik vil støbe stolperne, så den får et mere autentisk look. Den idé snupper vi måske til pergolaen foran vores mur:) Tak for et hyggeligt, spændende og inspirerende besøg!

-

Efter en times tid i "Den franske have" gik turen videre til "Have med Udsigt" i Sondrup, som er et vidunderligt og meget smukt sted. Lotte Bjarke skriver på bloggen "Helt hen i haven", hvor jeg er en trofast følger.

Som I kan se på billederne som følger, har denne have både de smukkeste krukkesammensætninger, en fantastisk udsigt, smukke og lette bede, skov og romantik:)


 
 
Skøn, skøn have!

6 kommentarer:

 1. Kære Susanne og Thorben, tak for jeres oprigtigt hyggelige besøg i vores langt fra færdige have. I er jo selv i gang med et livsprojekt med jeres store have, både orangeri og mange andre elementer. En have tegnes enkelt med et par elegante strøg, men tager år at omsætte. Tidens fylde og patina. Vi er jo helt på bølgelængde, med ønsket om noget autentisk, patineret og ikke helt "mainstream" . vi håber at se jer igen i haven, når hækkene er blevet tætte. Venligst Janne og Henrik.
  NB tak for de flotte billeder, regnen var en svær medvært....

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak:) Det var et meget spændende og hyggeligt besøg, og vi vender helt sikkert tilbage på et tidspunkt:)

   Slet
 2. Dejlig reportage fra Den Franske Have, som jeg også har fulgt fra starten af det enorme byggeprojekt. Dejligt at se hvordan haven og køkkenhaven allerede tager form, er sikker på et det har været en meget inspirerende dag hos Henrik og Janne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var meget inspirerende, og det er jo ekstra spændende, når man nu har fulgt projektet fra sidelinjen fra start af:)

   Slet