onsdag den 2. september 2015

Surbær og eng

 For et par uger eller tre siden blev engen slået. 
Har ikke fået taget et efterbillede, men det var et stort arbejde at rive afklippet sammen.

Vi har også fjernet en stump hæk, eller hvad man skal kalde det, som mest bestod af selvsåede elmetræer, som var klippet til hæk. Vi vil plante bøg i stedet, som er nemmere at holde, men også passer til resten af hækkene.

Det er en stor hjælp med en traktor!Samtidig med fjernede vi også en del store elmetræer i hegnet ind til naboens mark, og to gamle cementstolper, som vi fandt i et hegn på grunden(vi går jo ind for genbrug) er blevet gravet i, og de skal danne stolper til en havelåge.
Jeg har også plantet to podede surbærtræer som erstatning for to Nordens oliven, der blev flyttet til den hvide have sidste år. De ser ikke ud af så meget endnu, men jeg glæder mig til deres høstfarver, som skulle være meget smukke.
Her ses solbrud "Ruby Tuesday", som jeg har plantet en del af i de fire græsstaudebede, men flere af dem er desværre gået ud. Måske skulle jeg have plantet dem i forkanten af bedene, hvor de får mere sol?Lidt flere billeder fra græsbedene

Til slut den hvide have.12 kommentarer:

 1. Hej Susanne!
  I har sådan en storslået udsigt, og lækre græsbede, mm, og super at finde sådan et par stolper helt "gratis". Kan godt forstå i har brug for en traktor:-) Jeg har surbærhække visse steder her, ikke så store endnu, men de bliver nydt fra de første blade kommer til hen på efteråret, ja er farverne fantastiske, en god robust plante som man i den udgave vores er, nok skal være lidt efter med hæksaksen.
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, jeg glæder mig til at se efterårsfarverne hos surbærene.

   Slet
 2. Skønne græsser I har. jeg har også Ruby tuesday, og den står også forrest i bedet , så den ikke forsvinder, da blomsterne ikke er så store. Dine pileurt er bare flotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også glad for græsserne og har planer om flere. Jeg vil flytte mine Ruby Tuesday, når de er afblomstrede.

   Slet
 3. Der er sket en masse, det ser godt ud. Jeg kan godt forstå, at det var hårdt arbejde at rive sammen efter I havde slået engen, men flot har den nok været.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et stort område med en almindelig rive!

   Slet
 4. Så flot og storslået må jeg sige. Herligt at se.
  genbrugsstolperne vil komme til stå flot
  kh.
  kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det bliver godt med stolperne, tror jeg!

   Slet
 5. I går virkelig til den og det bliver flot. Genbrug er altid godt og de to cementstolper er da et kanon fund. Først for nylig så jeg opstammede (eller podede) surbær. De er rigtig fine, kender dem ellers kun som buske. Og de har vitterlig nogle skønne høstfarver, selvfølgelig afhængig af hvordan efteråret arter sig. Ydermere bliver du supersund af bærrene så det er ren win-win... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg har aldrig smagt surbær, så det glæder jeg mig til, men jeg ved dog ikke, hvor mange de to træer kan give.

   Slet
 6. Sikke dog et fantastisk skønt landskab i bor i :-)
  Der sker rigtig meget hos jer, og det tager sig godt ud. Det er altid godt, når noget kan genbruges, og det bliver spændende at se, hvilken låge i sætter i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har en skøn udsigt! Lågerne bliver også genbrug - nogle gamle kedelige jernlåger, som vi har haft liggende, men Thorben vil shine dem op med et par sole i jern, så det bliver sikkert fint!

   Slet