søndag den 6. september 2015

Flere højbede

Så mangler vi kun et højbed ud af de 17, eller rettere sagt vi mangler et spejlbassin, for det sidste bed skal have svejset en bund i, så vi kan lytte til lyden af rislende vand, når vi sidder på terrassen.

Højbedene er ikke helt på plads endnu, for som den opmærksomme læser måske kan se, er linjerne lidt skæve og bedene er ikke i vater. Thorben har brugt nogle timer på dette vanskelige arbejde, men er ikke færdig endnu.
I dette bed, som danner hjørne ved terrassen har jeg tænkt mig at plante en græs, men har ikke besluttet mig for hvilken slags. Der er jo så mange at vælge imellem!Der bliver en del arbejde med at holde græsset ved alle kanterne, så jeg skal have købt mig en græstrimmer - en effektiv, let, batteridrevet og nem at starte trimmer. Er der nogen, som har et forslag? Vi har en buskrydder i forvejen, men Thorben mener, den er for tung og uhåndterlig for mig, og da jeg gerne vil kunne slå græsset, når det passer mig, bliver jeg nødt til at have min egen.

September er dahliatid, så her er et udpluk af mine dahliaer.


Blåregn og høstasters


Et udsnit fra et af græsbedene10 kommentarer:

 1. Det bliver godt med de højbed og et vandbassin :-) Kan lige forstille mig arbejdet med at få det hele på linje og i vatter, det er dog vigtigt det "sidder lige i øjet" for at give den helt rigtige effekt.
  En trimmer er nærmest uundværlig med de kanter det giver. Tror du skal ud og se hvad der er på markedet af eltrimmere, hvis du ikke har mod på en med motor. Hvis den i har er for tung at gå med for dig, kunne en sele måske være løsningen, så føles den ikke nær så tung. Jeg har en mindre motoriseret Stihl buskrydder (pris ca. 1500,-) , den er jeg ret glad for, og jeg kan sagtens gå med den i flere timer uden sele. Den ville hurtigt kunne klare kanterne på jeres bede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dit svar! Jeg ved sådan set ikke, om vores buskrydder er for tung - det er måske bare Thorben, som mener det! Jeg vil bare gerne være uafhængig og har erfaring for, at de motoriserede ofte er vanskelige at starte, så derfor tænkte jeg, at en på batteri ville være mere handy og driftsikker. Jeg vil kigge på den, du anbefaler, for den vil måske være en mulighed.

   Slet
 2. De motoriserede småmaskiner kan selvfølgelig drille, men ofte handler det vist om at få det rigtige træk i snoren, når de skal startes. Jeg havde engang en ide om, at de var frygtelig svære at starte, men bruger nu dagligt småmaskiner på mit arbejde, og mister ikke længere troen på egen formåen, hvis de ikke starter i første forsøg. Så øvelse gør mester, som med så meget andet ;-)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.Torben har da godt nok fået sin sag for med alle de højbede......................men det bliver da helt forrygende når du får plantet i dem.
  Og det lyder da godt med et spejlbassin der i hjørnet.
  Vi bruger en græstrimmer med snor.....................den er dejlig let at have med at gøre og kan komme ind i alle hjørner.
  Er selv lige kommet hjem fra en skøn e ferie i Nice.Så der er lidt der skal gøres i haven.Og planter der skal flyttes.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må have været skønt med en lille ferie, og der jo skønt i Nice. Jeg har før haft en græstrimmer med snor, og der var hele tiden bøvl med den, men man kan sikkert få en i god kvalitet, så det ikke bliver et problem.

   Slet
 4. Hvor bliver det fantastisk med de bede, bassinet, og yderst spændende, sidder og tænker om i mon engang skal holde en åbenhavedag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, på et tidspunkt, når vi er ved at være færdige med alle projekterne og hækkene har sig højere, kunne det være sjovt at holde åben have!

   Slet
 5. Super flot med højbedene - bliver en fornøjelse for jer at gå rundt mellem dem. Er det jernrammer? Svejset sammen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det er jernrammer, som er svejset sammen, og inden længe vil de ruste og falde bedre ind.

   Slet
 6. Vad fint det blir, med bäddarna och spegeldammen!
  /Katarina

  SvarSlet