mandag den 13. oktober 2014

Eng og popler

Vest for jordkulen såede vi i slutningen af maj måned en eng bestående af en blanding af bl. a., røllike, silene, marguerit, tjærenellike, okseøje og blæresmelde. Den tørre sommer gjorde, at engen var temmelig lang tid om at komme ordentligt i gang, hvilket betød, at ukrudtet fik godt fat. Engen skal slås og græsset rives sammen og fjernes når de et - årige vækster har selvsået sig, men da okseøjerne blomstrer lige nu, venter vi lidt med at slå den. Vi er lidt i tvivl om, hvad vi skal gøre, da den har været så længe om at etablere sig. 

Jeg glæder mig til at engen rigtig folder sig ud til næste sommer, men jeg er også sikker på, at vi får travlt med at fjerne tidsler, mælkebøtter og andet ukrudt.
De barrodede popler, som vi plantede første gang i maj måned 2013 lykkedes ikke pga. dårlig levering, vi fik erstatningsplanter i nov. måned, men vi havde heller ikke held med dem, så nu har vi købt pottede Populus tremula Erecta i stedet, og denne gang kan det ikke gå galt! De var selvfølgelig meget dyrere, men de er også smukkere end bævreasp, som de første var.


Poplerne er plantet  i en slags vifte, så de på sigt vil skærpe udsigten og også give lidt læ. Det er svært at se på billedet!


Nu mangler jeg bare at lægge 200 pinselilje Pheasant Eye og 50 prærieliljer "Camassia caerulea". Det er et stort antal for mig, men de vil nok ikke syne af meget på den store eng, så jeg vil begrænse løglægningen til et mindre område og udvide næste år!

6 kommentarer:

 1. sikke et flot projekt i har gang i - glæder mig til at se billeder af alle løgplanterne til forår

  SvarSlet
 2. - en stor fornøjelse at se og følge med i.

  pas på ryggen Thorben!

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Tidligere i mit liv havde jeg en del rygproblemer, men jo mere jeg arbejder, des bedre går det, så det er bare med at hænge i!
   De bedste hilsner Thorben

   Slet
 3. Hej Susanne.Ja !!! det er ikke alting der lukkes første gang...................men jeg er sikker på at din eng bliver helt fantastisk næste
  forår med alle de skønne forårsløg.
  Håber at jeres popler vil gro denne gang.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Som man siger "alle gode gange tre!" Jeg glæder mig til at se pinse- og prærieliljerne til foråret. Det skal nok blive smukt.

   Slet