mandag den 7. juli 2014

Køkkenhaven

Vi begyndte på den store omlægning og udvidelse af haven sidste forår, og noget af det første blev forlængelsen af den allerede anlagte køkkenhave med højbede og fliser med 3.60m. På tværs af haven - fra øst til vest - skulle etableres en tværakse, hvilket betød, at et af højbedene skulle flyttes ned i den forlængede del. 

Køkkenhaven, som den ser ud lige nu.

 Blå hjulkrone kom til at dominere mere end forventet!

 Brombær


 Grønkål, hvidkål og rosenkål gror fantastisk. Spændt på om hvidkålen bliver spist af larver, som jeg tidligere har oplevet.
 Mistbænken - lavet af de gamle vinduer fra stuehuset.

 Tværaksen set fra hængesofaen.


17 kommentarer:

 1. Hvor ser det GODT ud, en fornøjelse at kigge med, og imponerende syn fra hængesofaen! Flot flot arbejde!

  SvarSlet
 2. Jeg går og drømmer om køkkenhave, og det er meget inspirerende at se jeres :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at have en køkkenhave, og jeg synes ikke, der er så meget arbejde med den. Det største arbejde er såningen og plantningen. Kartoflerne har vi et andet sted!

   Slet
 3. Jeg ønsker mig en køkkenhave som jeres, det er så smuk og praktisk anlagt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal da helt sikker have dig en køkkenhave, når du får bedre tid!

   Slet
 4. Hej Susanne.Sikke da en skøn køkkenhave du har................og den flotte pergola gør lige det sidste.
  Viser faktisk også noget af min køkkenhave i mit nye indlæg med vores lille pergola.
  Men har selvfølgelig ikke så meget plads som dig.Men fem højbede -bærhave og drivhus holder os fint med bær og grønt.Kan godt lide afgrænsningen af hækken til jeres højbede.
  Pragtfuld stor sten med fuglen på.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dine højbede bugner sørme af grøntsager. Det ser godt ud! Vi har også enkelte bærbuske (et andet sted i haven) - solbær, ribs, stikkelsbær og blåbær, men de er blevet flyttet en del gange på det sidste, så de giver ikke så meget i år! Jeg er glad for min rustne fugl, som jeg har købt i en Fair Trade forretning.

   Slet
 5. Vilken jättefin köksträdgård du har! Tyvärr har jag ingen plats för en sådan.
  Allt gott!

  SvarSlet
 6. slik en flott kjøkkenhave:)Tusen takk for hilsen hos meg. Alltid hyggelig å finne nye bloggere med vakre hager:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er altid sjovt at finde nye blogge!

   Slet
 7. Det ser fint og velpasset ud, men jeg synes der er lidt mange huller i dine kålblade.
  Larverne åd også mine i flere år før jeg købte insektnet.

  Jeg havde stor fornøjelse af de mørke valmuer, som du sendte mig frø til sidste år, nu tager jeg selv frø. jeg havde også taget billeder, men nåede ikke at lægge dem på bloggen.
  Appelsintagetes er rigtig søde, og cosmos candy stripe glæder jeg mig til at se blomstre, er det en staude?
  De andre var jeg ikke så heldig med, måske var der for koldt i drivhuset, da jeg såede.Jeg havde også problemer med mine egne hjemmehøstede frø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har nok ret i, at den eneste måde, man kan dyrke kål på, er med net! Det glæder mig at nogle af frøene lykkedes. Cosmos er en sommerblomst. Fik du ikke også nogle staudefrø? De er nemmest at så om efteråret, tror jeg!

   Slet
 8. Valmuerne såede jeg i november og der kom over 100. Jeg fik også forskellige solsikker, tallerkensmækkere og andre sommerblomster, som ellers plejer at være nemme, men i nye farver. De blev sået midt i april i drivhuset, men blev i jorden.
  Stauder er nemmest at frøformere, når de sår sig rundt om moderplanten, så ved man også at jorden passer. Men det får man jo ikke noget nyt ud af. Hvis jeg får fat i nye frø i år, må jeg nok lave et udendørs såbed til efteråret. Det er bare nemmere at styre i potter.
  Fik du held med mine gule valmuefrø?

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg såede dem indendørs i marts, men de spirede aldrig! Jeg skulle vel også bare have sået dem direkte udenfor, som jeg gør med mine andre valmuer?

   Slet
 9. Ja lige præcis! De gule valmuer måtte jeg også så 2-3 år før det lykkedes. De skal bare drysses oven på jorden hvor der er bar blød jord. Når først de får fat, klarer de selv resten.
  I modsætning til sommervalmuer blomstrer de gule over længere perioder forår og efterår i skov- og skyggebede. Se om du kan finde en lokal leverandør, ellers samler jeg gerne frø igen.

  SvarSlet