tirsdag den 16. august 2016

Åbne haver Del 1

I lørdags benyttede vi os af muligheden for at besøge nogle fantastiske haver og steder.


Vi havde som udgangspunkt besluttet os for at besøge "Den franske have" i Mårslet, og på vejen dertil ville vi smutte  forbi  "Spansklærerens have", men det  blev i stedet til "Have på tidligere perron" i Asperup:) Efter besøget i Mårslet fortsatte vi til Lotte Bjarkes have "En have med udsigt", som ligger i Sondrup, for til sidst at lægge vejen forbi Brandbygegaard - "Et autentisk landbrug" - som drives af Lone Landmand og Søren Sørøver.

Første stop på turen blev en overraskende og inspirerende oplevelse. Vi troede, indtil for lidt siden, at vi havde været i "Spansklærerens have", men da der var to åbne haver på samme vej - hvilket vi ikke var klar over -  stoppede vi, da vi så åben-haveskiltet. Haven tilhører Astrid Schmidt, som flyttede ind og begyndte at anlægge haven for 43 år . Huset er en gammel stationsbygning, og haven er anlagt på den tidligere perron, hvilket har vanskeliggjort arbejdet, da der var skærver og sten overalt. Huset og haven passer perfekt sammen, og det var bare så hyggeligt og smukt.
Astrid Schmidt er også keramiker, og der var mulighed for at besøge hendes værksted, hvor jeg blev fristet og købte en lågkrukke.


Det var en temmelig stor have, og en del af den var mere vild, og dette dekorative skur i det høje græs var overraskende, når man kom fra den mere velplejede del. Smukt!


Et andet lille skur holdt i samme stil.


Der var sågar en lille sø med nøkkeroser.


En dejlig oplevelse:)

I morgen går turen til Henrik og Jannes franske have i Mårslet!

8 kommentarer:

 1. Spændende have, tak for turen, når jeg nu ikke selv kan komme af sted :)

  SvarSlet
 2. Skøn overraskelse, haven ser hyggelig ud. Sikke en udfordring det har været med alle de sten og skærver:-) Det lyder som noget af et skema I havde den dag, men det er så herligt at komme ud og se forskellige haver, det er så inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev en lang dag, for vi var først hjemme efter kl.23. Det er sjovt og inspirerende at se andres haver.

   Slet
 3. Hej Susanne.Tak for mange dejlige billeder fra en skøn have.
  Desværre kom jeg ikke afsted til havefestivallen pga. stor familiefødselsdag.
  Men så er det jo dejlig at jeg kan nyde alle de dejlige haver der bliver vist her på bloggen.
  Glæder mig til at se billeder fra den franske have.

  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme:) Det var ærgerligt, at du ikke kunne komme rundt i år, men det er jo også dejligt at være til fest:)

   Slet
 4. Sikke en fin have, og tak fordi du deler dine skønne billeder, jeg kunne desværre ikke finde tid til at komme afsted i år, jeg glæder mig til at se billeder fra den Franske have, den ville jeg gerne selv have besøgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver at lave indlægget om den franske have i aften:)

   Slet