søndag den 21. august 2016

Nu har jeg været på farten igen!


Så har jeg været på et havebesøg igen, og denne gang gjaldt det "Mit grønne univers", hvor Vivi og Hans Jørgen holdt blogtræf. Det var en usandsynlig hyggelig, inspirerende og dejlig dag, hvor vi både fik set deres flotte have, fik lækker frokost, islagkage, mødte andre bloggere, fik snakket en masse have og vi byttede også planter, og jeg var så heldig at få nogle spændende planter med hjem:) 


 
 
 

Jeg er meget imponeret over havens indretning og Vivis energi og entusiasme, når hun fortæller om alle deres videre planer. Haven er inddelt i køkkenhave, skov med sti, bede holdt i monkrone farver - bl. a. et hvidt, et gult og et rødt bed, frugtlund, bærbuske, stor græsplæne og mange forskellige træer. Der er også en hyggelig gårdhave, terrasse og adskillige siddepladser.
Jeg var også meget imponeret over Vivis planteskolebede, som var det første hun lavede, da de flyttede ind. Det er en super idé, for så har man altid et foreløbigt sted at plante overskydende planter eller planter, man ikke lige har et sted til. Det mangler jeg virkelig, så jeg snupper måske idéen:)


Det er utroligt, hvad de har nået på så kort tid, og det meste af arbejdet er foregået med håndkraft. Man bliver helt forpustet, når man ser alle de kvadratmeter bede, hvor Vivi har gravet græstørv af og anlagt bede - men hun er overhovedet ikke færdig endnu:) Hun har selv lavet haveplanen, som indeholder flere bede, sø og meget mere, så jeg glæder mig allerede til næste blogtræf:)


Mange tak for jeres gæstfrihed:)

22 kommentarer:

 1. Hej Susanne.Hvor ville jeg gerne have været med til det bloggertræf.......men lidt langt at køre alene,og lidt dyrt.
  Men rigtig flotte billeder fra Vivis have.Og dejligt at i alle havde sådan en dejlig dag med lækker frokost og masser af havesnak.Kun lidt misundelig.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er langt fra Ballerup til Grindsted, så jeg kan godt forstå, du helst vil samle en bilfuld, men jeg tror, Vivi holder åben have næste år igen:)

   Slet
 2. Hej Susanne,
  Tak for sidst. Det var meget hyggeligt, og jeg glæder mig til næste gang Vivi inviterer til blogtræf. Der er så mange spændende planer, og Vivi er bare så flittig, og energisk. Planteskolebedene er en super ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak:) Ja, hun har mange spændende planer, som bliver spændende at følge.

   Slet
 3. Ingen tvivl om at Vivi har en fantastisk have, jeg ville også gerne have været med, men synes som Jette, at det var lidt for langt at køre alene. Jeg må med næste gang, de afholder blogtræf.
  Tak for de flotte billeder, så var jeg da lidt med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er langt og dyrt at køre alene, så lad os håbe, det kan lade sig gøre næste gang:)

   Slet
 4. Tak for sidst Susanne, det var hyggeligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde:) Ja, det var en hyggelig dag.

   Slet
 5. Hej Susanne, det var hyggeligt at møde dig og sjovt at se dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde. Jeg har lige set dine billeder, og det er altid sjovt at se, hvilke vinkler andre har valgt:)

   Slet
 6. Hvor har du taget nogle skønne billeder fra Vivi og HJ's have. Det var en rigtig hyggelig dag og jeg siger tusind tak for sidst. :o)

  SvarSlet
 7. Jeg glæder mig også til næste blogtræf hos Vivi, hun har jo mange flere haveplaner så der er sikkert basis for et møde igen om nogle år. Dejlige billeder du har taget fra den smukke have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der bliver meget at følge flere år frem!

   Slet
 8. Hej Susanne!
  Du føjter da så meget rundt at jeg ikke når at kommentere:-)
  1000 tak for dejlige og godt fotograferet billeder fra Vivis have. Man ser linjerne KLART, og mærker styrken, det er en fornøjelse at kigge på!
  Hvor ville jeg gerne have været med, men hele min weekend har været optaget. Håber som mange af jer andre at succesen gentages.
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu skal jeg vist heller ikke på flere havebesøg så lang væk hjemmefra - tiden går jo fra alle vores projekter, men det er altid inspirerende og hyggeligt at se og snakke have med andre mennesker. Jeg er sikker på, at Vivi åbner sin have igen, og så mødes vi måske:)

   Slet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. Mange tak for dit besøg :-) Det var flot du tog den lange tur her over, så det glæder mig, du fik en god oplevelse ud af det :-)
  Det er spændende at se og læse, hvordan du har oplevet min have. Tak for et flot indlæg og skønne billeder - også mange tak for blomsterne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme:) Jeg havde ikke navneskilte i mine planter, men jeg kan minde dig om, at to af dem du fik af mig var kapfakkel(orange), og busken er en ribes "Claremont", som får lyserøde blomster. Staudefeen har haft den i butikken, men nu er den udsolgt.

   Slet
  2. Det er nogle spændende planter jeg fik af dig :-)
   Når jeg læser om Kapfakkel, kan jeg se, at den vist er lidt sart. Hvordan overvintrer du din, står den i haven hele året, og bliver dækket med blade, eller kommer den i et drivhus eller lignede ? Jeg håber jo jeg kan få den til at overleve, for det er jo en fin plante.

   Slet
  3. Min står en anelse skygget og lidt i læ, men jeg har aldrig dækket den eller gjort andet, og den vender troligt tilbage hvert år. Jeg har nu haft den i fire - fem år, og den bliver større hvert år, og i år har den formeret sig:) Jeg købte den af en gammel dame, som sælger overskydende planter fra sin have, og jeg tror heller ikke, hun har problemer med sine.

   Slet
  4. Tak :-) Jeg finder en læ fyldt plet, som ikke er i fuld sol til den :-)

   Slet