tirsdag den 16. juni 2015

Rund terrasse

I den gule have skal der efter planen laves en rund terrasse. Cirklen har længe været afmærket, og vi har smidt brokker og andet fyld derhen. Vores grund skråner meget, og terrassen skal selvfølgelig være vandret, så det kræver en solid kant rundt. Vi har i lang tid snakket frem og tilbage og haft mange forskellige overvejelser mht. materialer, udformning....


Vi blev ret hurtigt enige om, at der skulle valses en rund 8 mm tyk jernring som kant, og vi har også længe været enige om, at terrassen skulle støbes i beton. Jeg havde desuden  en idé om en form for beplantning i noget af området - en slags halvcirkel i venstre side af cirklen, som skulle spidse til - lidt svært at forklare.

I fredags gik Thorben så i gang med at placere og svejse ringen, og  brokker og andet blev fyldt i. Selvom vi var temmelig fast besluttede på at støbe terrassen, fik vi pludselig den indskydelse, at den jo også kunne laves at vibreret stigrus. Billigere og meget nemmere! - Og også pænt, synes vi!

 Pladerne svejses sammen. Kanten vil falde bedre ind i omgivelserne, når den ruster, og det vil ikke vare længe.
Fra starten har jeg haft  den idé, at jeg ville lave en mosaiksol i gyldne farver, som skulle placeres i det gyldne snit. - Thorben syntes imidlertid ikke om idéen med mosaik, men foreslog i stedet en laserskåret sol i messing.

Efter flere overvejelser og opmålinger fandt vi frem til at bryde terrassen flade med denne tilspidsende halvcirkel med jord, som kan ses på nedenstående billede.  Bedet er afgrænset af en jernkant. Solen skal så lægges i en hjemmestøbt rund flise, som skal placeres i cirklens gyldne snit i højre side.Min faste overbevisning mht. beplantning i jordområdet havde hele tiden været gul timian, men så sagde Thorben pludselig:"Hvad med at plante en græs?" - Og jeg har nu besluttet mig for at plante denne gulgrønne græs, som jeg har nogle totter af allerede, men ikke ved, hvad hedder. Den bliver ikke særlig høj - omkring 40 cm, tror jeg. Kan nogen hjælpe mig?Nu mangler bare stigrus og græs, hvis jeg kan få fat i den! - Og solen selvfølgelig!


12 kommentarer:

 1. Det bliver da bare flot. Især med det indbyggede bed.
  Græssen ligner en jeg selv har som hedder Carex Elata Aurea. Den foretrækker halvskygge, men ved ikke om den får det på din nye terrasse?
  Kan fås hos www.græsser.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, du har vist ret mht. græssen. Der er sol på terrassen, så måske vil det ikke være en god idé med denne græs. Ærgerligt, for nu var jeg lige så afklaret. Tror du ikke, den kan gro der alligevel?

   Slet
 2. Virkeligt flot, gennemtænkt og veludført arbejde! Kan jo læse at du er inspireret af solen, og se det på bloggen som et gennemgående tema, er vild med den slags:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Stedet hedder jo ´'Solbakken', så det var oplagt at lade solen gå igen som tema.

   Slet
 3. Sikke et flot stykke arbejde i har lavet. Terrassen bliver vild lækker. Glæder mig til at se den helt færdig.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også, den bliver ligeså flot, som jeg forestiller mig.

   Slet
 4. Godaften Susanne.Spændende projekt i er i gang med.Glæder mig til at se det færdige resultat.
  Og græs lyder som en god ide
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg bliver måske nødt til at finde en anden græs, hvis den skal have halvskygge.

   Slet
 5. Flot i sådan får gennemtænkt et projekt før i skrider til handling :-)
  Det tegner særdeles godt, og jeg er meget spændt på at se det færdige resultat :-)
  Tror det var godt, i gik væk fra det med, at terrassen skulle støbes i beton.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for vores valg. Vi har overvejet alt: Træ, fliser og piksten, men jeg tror stigrus er et godt valg, som vil falde naturligt ind.

   Slet