mandag den 3. november 2014

Taks og græstørv

Søndag gik med plantning af flere taks og fjernelse af græstørv i den kommende gule have. Den anden dag fik jeg den idé at lave en cirkel med taks i bedet til højre for den kommende runde terrasse, og Thorben syntes også om idéen, så afsted til planteskolen, hvor jeg endte med at have købt for mange, da planterne denne gang var noget større end sidst - og også dyrere!

Den første portion jeg købte for nogle uger siden kostede 12 kr./stk., næste gang var det 15 kr. og i sidste omgang måtte jeg af med 20 kr./stk., men kvaliteten er også derefter. Flotte, flotte planter med et kæmpe rodnet. De er købt hos Magtenbølle Planteskole, som ligger på Vestfyn.
Rundt om brønden fik jeg også plantet taks, som med tiden gerne skal danne en skarp rund hæk og skjule brønden.
Beklager den dårlige billedkvalitet, men de blev taget sidst på eftermiddagen, så der manglede lys. Vi mangler stadig at grave en masse af, men nu kan man da fornemme omridset. Alt indenfor de afgravede kanter skal væk. Langs hækken er der en græsgang, som skal bibeholdes, men omkring terrassen og bedet underneden, er planen, at der skal være grusstier.


Vildnisset i forgrunden er omridset til den runde terrasse.
Vi satte også rør om poplerne for at undgå harer og rådyrskader. Det er nu nemmere at danne sig et indtryk af beplantningen.
12 kommentarer:

 1. Magtenbølle er verdens bedste planteskole :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også varmt anbefale stedet og har indtil videre intet haft at klage over. De er altid søde, har et kæmpe udvalg, bestiller gerne hjem, hvad de ikke har og priserne er rimelige!

   Slet
 2. Jeg har aldrig været på den planteskole, det skulle jeg måske prøve.
  Det er et stort arbejde, I er i gang med, men det skal nok blive flot, nu kan man begynde at forestille sig, hvordan det skal se ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op! Det må jeg nok sige og dig, der har så mange planter? Hvor har du så fået dem fra? Over nettet måske? Jeg kan godt lide at komme i planteskoler, selvom nogle er enormt dyre, men man kan også få en masse inspiration. Jeg kan kun anbefale Magtenbølle Planteskole, som nok er den billigste af dem jeg kender - og servicen er også i top!

   Slet
 3. Hej, et lille tip til at "gemme" brønden - mal den med mos-maling. Du kan sikkert google opskriften - men det er noget med at samle mos ind, blende det med A38 (?) og så male det på. Så skulle mossen sidde fast og gro, så brønden bliver dejlig lodden og grøn. Hilsen Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for tippet. Det er en knaldgod idé - det har jeg slet ikke tænkt på, selvom vi har tænkt mange ting igennem. På et tidspunkt var planen sågar, at vi ville lave en bro over brønden.

   Slet
 4. Hej Susanne.Det er godt nok noget af et arbejde i er i gang med..................men kan fornemme hvordan det kommer til at se ud tilsidst
  Er nogle gange lidt misundelig over al den plads jer med de store landbohaver har.....................men synes også at det kræver meget arbejde.
  Er spændt på at se hvordan det hele udvikler sig til næste år med alle jeres taks.
  God arbejdslyst med det hele Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg føler mig også priviligeret med den megen plads, men flere jeg kender ønsker at sælge deres landsted eller hus og flytte til noget mindre p.g.a. det store arbejde med at holde det. Sådan har vi det slet ikke, og jeg elsker de store projekter, vi har gang i, selvom man tit kunne ønske sig noget mere tid.

   Jeg håber, at taksene lever op til forventningerne.

   Slet
 5. Hej Susanne!
  Det bliver jo helt forrygende flot, og sådanne nye linjer der ikke er plantet til endnu giver en god fornemmelse, det er et skønt sted i har jer. Og sikke det arbejde og energi i ligger for dagen, godt at følge med i, også smitter det lidt;-)
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have! Ja, jeg tror også på, at det bliver godt med tiden, og du har ret i, at det er nemmere at forestille sig haven, når kanterne er på plads.

   Slet
 6. Det er et stort arbejde i er i gang med, men det tegner godt :-)
  Taksene ser fine ud, og det er altid godt med noget stedsegrønt mellem alle blomsterne til at danne struktur og rygrad i haven :-)
  Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det er vigtigt med struktur, og jeg får hele tiden nye idéer til taksbeplantning efterhånden som arbejdet skrider frem. Jeg holder også meget af buksbom, men er bange for buksbomsyge, så jeg holder mig til taks.

   Slet