tirsdag den 22. juli 2014

Vi kunne ikke se skoven for bare ukrudt!

- Men efter over en uges hårdt arbejde, kan vi for første gang i lang tid se skovens forskellige træer, veje og granlunde. På trods af den værste tørke i mange år her på stedet, har ukrudtet ikke haft vanskeligheder ved at gro, som I kan se på billederne. Der var bl. a. mandshøje tidsler (tidsler elsker af en eller anden grund vores jord) og et hav af mælkebøtter.
Hvis man ikke vil bruge gift, må man i gang på anden vis, så vi har investeret i en rotorklipper, som kan stilles i højden, og som tygger sig gennem selv den tætteste og højeste beplantning. De første år harvede Thorben mellem rækkerne af træer med traktoren, men hurtigt blev træerne for høje til at dette kunne lade sig gøre. 


Det er anden gang i år, han har været gennem skoven med klipperen. Det er god motion, for vi har regnet ud, at han går godt 40 km, før han er gennem de to hektar skov, da han skal igennem hver række to gange pga. klipperens bredde. 

Det lyder af meget, ikke sandt, men det største arbejde er at slå mellem træerne på den modsatte led! Her bruger han en le, for med buskrydderen går der for mange træer til.


I flg. Hededanmark, som har plantet skoven, skulle træerne efter 5 - 6 år være så store, at det ikke længere vil være nødvendigt at rense mellem træerne, så det glæder vi os til!


 Efter klipningen
 En af vejene efter


 Ukrudt kan også være smukt!

Her ses tydeligt, hvor meget vi savner vand. Søen er snart tørlagt!

 I foråret skrev jeg her på bloggen om nogle siv, som var kommet helt af sig selv. Det var ikke siv, men dunhammere - naturen er forunderlig!Jeg håber, vi snart får tid til at komme videre med projekterne i haven!!

9 kommentarer:

 1. Sikke et arbejde, men hvor har det pyntet :-)
  Godt ukrudtbekæmpelsen mellem træerne ikke varer ved i al evighed ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en fornøjelse at kigge ud over den kommende skov nu!

   Slet

 2. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvarSlet
 3. Hold da op et arbejde...

  Og hold da helt op en smuksak af en have I har. Hvor ser det bragende godt ud <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det er dejligt, at Thorben har energien!

   Slet
 4. Kæmpe arbejde og så i den varme :)

  SvarSlet
 5. Sikke et kæmpe arbejde, er glad for at høre/se i har valgt at være giftfrie! Husker godt indlæget om sivene, jeg forundres også til stadighed, og at sumpplanter kan finde sig en sø, er jo fantastisk:-) Skønt område i bor i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er utroligt! Der løber en bæk ca. 15 m fra søen, men der er ingen dunhammere, så det er ikke derfra, de kommer, og der er jo mange - tre store grupper pænt fordelt i søen.

   Slet