søndag den 19. januar 2014

Jordkule

Jordkulen er for længst færdig, men først nu får jeg det dokumenteret!
 
Det første billede er fra marts 2013, hvor hullet til jordkulen, som vi gravede i november 2012, var fyldt med vand!De nedenstående billeder er fra i går! Det mellemliggende arbejde kan ses her, her og her!

 
 


 


Af frygt for vandindtrængning til vinterens opbevaringsværdige knolde med mere, har jeg etableret en sivebrønd lige foran døren, som i øvrigt er blevet malet.

I sivebrønden har jeg installeret en dykpumpe, der automatisk pumper det overskydende vand op og ud på jorden ved siden af. Mon der ikke skal være en lille dam/vandspejl der med tiden?


 

 

 
 
Så elledningen vi fik gravet ned, da hullet blev gravet, er kommet til sin ret. Der kan pumpes vand, og der er lys i kulen. Der er også fremstillet lidt hyldeplads og et bræddegulv til de opbevaringsværdige knolde, grøntsager med mere.

Thorben
4 kommentarer:

 1. That is so very interesting - I haven't seen anyone do anything like that around here. I wonder what you will be keeping here?

  SvarSlet
  Svar
  1. We will store dahlia tubers, vegetables like potaoes, beet roots, carrots etc. - and even wine perhaps! In the last picture you can see a Gunnera, which I'll try to overwinter! In the old days many people in the countryside had "clamps" like these.

   Slet
 2. Det ser ud som en perfekt løsning til opbevaring af grønsager og frostfølsomme knolde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende at se, om georgineknoldene og Gunneraen klarer den!

   Slet