søndag den 11. juni 2017

Rislende og rindende vand

Thorben har støbt et kar, som er blevet placeret under H. C. Andersen solen og
fontainen. I går cirkulerede vandet for første gang:) 


Forskallingen som karret blev støbt i - det er forstærket med rionet.
Samtidig kom der gang i vandcirkulationen i højbedet. Vi bruger samme pumpe til begge installationer, men måske køber vi en ekstra pumpe, da sprinvangdet ved stenen ikke kan blive særlig højt, når den også skal trække det andet.
Endnu en frøtrappe - i højre hjørne


Teknikaliteterne bag det rislende vand.

Herunder ses højbedene med engen, søjlepolerne og kulen. I år har jeg valgt at have grøntsager og lidt sommerblomster i højbedene, men næste bliver det sikkert noget andet:)
 
  

 
 
Til slut lidt blomsterbilleder.
 
Takshækken vokser godt:)
 

 


28 kommentarer:

 1. Vakkert med vann i alle former! Så fint det støpte karer ble.

  SvarSlet
 2. Hvor skjuler du ledning og slange i højbedet hvor du har din sten springvand?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er gravet et rør i, som fører over til det kommende orangeri. Det blev selvfølgelig lavet inden fliserne blev lagt:)

   Slet
 3. Fontænen er blevet super, og haven funkler! Lækkert!

  SvarSlet
 4. Kære Susanne, sikke der kommer liv i haven, fontainer er et must, lige som vandbassiner. Ved er det fjerde element og kan ikke undværes i haven. Han tager ingen chancer ham Thorben, rionet i karret, så er det ikke fare for vandtryks ekspansion.
  God dag
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Vand er vigtigt i en have, synes jeg, og det er nok en af grundene til, at Haven i Hune er så fantastisk. Det er vigtigt med rionettet, så man undgår frostsprængninger:) God dag til dig også:)

   Slet
 5. Nej hvor ser det godt ud, han kan sit kram ham Thorben :)

  SvarSlet
 6. Vand i haven er et hit - og sikkert dejligt med noget der risler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle være noget så beroligende med lyden af rislende vand!

   Slet
 7. Hej Susanne.
  Tak for sidst i Geografisk have:-)
  Du har da gang i mange spændende ting.
  Projektet med at støbe kar, ender nok også med, at være det jeg gør. Jeg har et løvehoved, men mangler noget vandet kan løbe ned i. Med et stort kar, kan der også være plads til lidt iris eller andet i karret.
  Tak for kig.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak:) Jeg fik vist aldrig kommenteret dit blogindlæg om blogtræffet i Geografisk Have, men det var en hyggelig dag. Det ville da lige give lidt ekstra med græs, åkande eller iris i bassinet. Det er stadig lidt af en installation, når vandet skal cirkulere.

   Slet
 8. Det er dejlig frodige blomsterbilleder:-)
  Herligt med vand som risler og plasker, det hører bestemt til i haven og det er noget af et betonkar Thorben har støbt, jeg gætter på at det vejer godt til.. Det er en skøn H.C. Andersen sol:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var megatungt, da han skulle flytte det, for han støbte det ikke på stedet. Solen har han selv skåret ud i hånden!

   Slet
 9. Det er godt arbejde :) Vand er skønt i haven og kan jo tilføres på mange måder - jeres er da helt unik.

  Er vild med dit lilla blomsterlook på blomsterbillederne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, der skal være vand i en have, synes jeg! Lige nu blomstrer mange blålige og lilla blomster i de fire bede foran muren.

   Slet
 10. Hej Susanne. Dejligt med sådan en mand, der kan producere et perfekt kar til vandet under fontænen, det ser så godt ud. Flotte dejlige frodige blomsterbilleder, jeg er også vild med det lilla blomsterlook. Højbedene ser også super godt ud :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Det er sådan set ikke så svært at støbe - det der kræver lidt omhu og nøjagtighed er at lave forskallingen. Jeg har været lidt sent ude med at få højbedene plantet og sået til, men det skal nok blive flot lidt senere på sommeren.

   Slet
 11. Hvor ser det godt ud, glæder mig til at se og høre vandet i virkeligheden i jeres smukke have.

  SvarSlet
 12. Altid rart når det tekniske virker, men blomsterne gør sig nu bedre på billeder. Hvor ser det frodigt og skønt ud!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 13. Hvor er det fint med rislende vand! Jeg ønsker mig et spejlbassin, men rislende vand kommer ikke til at ske hos mig, for jeg skal tisse hele tiden, når jeg kan høre rislende vand ! :-) Men det ser rigtig dejligt ud hos jer og giver en helt unik oplevelse i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så forstår jeg godt, du ikke bryder dig om rislende vand, selvom man jo siger, at det virker beroligende og er et must i japanske haver. Det er også smukt med et spejlbassin, hvor, som navnet siger, omgivelserne spejler dig deri.

   Slet
 14. Smuk løsning med solen og det samme med stenen. Hvor er det nogle flotte højbede, der er virkelig format over dem.

  SvarSlet