mandag den 5. oktober 2015

Oktobertravlhed

Vi har gang i vildt mange forskellige projekter lige nu, men det skyldes nok årstiden. Jeg planter, flytter planter, luger ukrudt.... og Thorben knokler med de nyindkøbte materialer.Vi har endelig fået købt de fleste materialer til muren - havemuren, som jeg glæder mig vildt meget til, og som vil skabe den største forandring i haven, tror jeg!

14 paller lecablokke, som det tog Thorben halvanden dag at flytte!Vi har også købt brædder til stakittet, som skal omkranse gårdspladsen og afskærme den hvide have.


Der skal jo også være en dør!Jeg har plantet græs ved den runde terrasse Gul Star og buksbomkugler i forskellige størrelser i området bagved terrassen, som I kan se på billedet. Planen er, at de skal vokse sig store og danne "buksbomskyer". Jeg mangler stadig at plante nogle stykker!

 
Lige til slut et billede af højbedene, som nu bare mangler at ruste og blive fyldt med muldjord.


12 kommentarer:

 1. Ja jeg må sige, at I gør noget ud af det, det ser ikke ud til, at noget er overladt til tilfældigheder. Det skal nok blive flot. Den runde terrasse er virkelig fin. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 2. Godaften Susanne.Så er din handymand i gang igen.Hvor er det lige at den halvmur skal stå ?
  Din runde terrasse er bare blevet SÅ flot......................og er ret vild med alle dine buskbom kugler.
  Viser selv min kæmpestore buskbom.Den store gule blomst du viser er det en natviol ?
  Det bliver stort når du kan plante alle dine højbede til.
  Fortsat god arbejdslyst Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Muren skal være bagvæg for orangeriet - 18 m lang og 3.80 høj, så det bliver meget spændende at se, hvordan den vil virke i haven. Den gule blomst, du kan se er staudesolsikken Lemon Queen. Det bliver spændende med højbedene, og jeg har stadig ikke besluttet mig for, hvad der skal være i dem den førstkommende sæson, for jeg vil ikke plante noget blivende, før jeg på et senere tidspunkt - forhåbentlig om mange år - måske ikke orker så meget mere! Jeg smutter lige forbi din blog om lidt og kigger på den store buksbom endnu engang.

   Slet
 3. Den gule have, med den runde terrasse, er virkelig blevet smuk, vildt som de andre projekter skrider hurtigt fremad, i knokler for vildt, hvor bliver haven fantastisk og personlig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, det skrider fremad, og i dag fik Thorben sat døren i stakittet.

   Slet
 4. For dælen da, hvor I knokler! Og en havemur... så bliver det bare ikke bedre. Glæder mig meget til at se resultatet, det bliver jo nærmest engelske tilstande! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bliver i hvert fald høj! Som jeg svarede Jette, så skal den være 18 m lang og 3.80 høj. Den skal males samme røde farve som huset, og når man kigger fra den brede græsgang med de fire græsstaudebede, vil man kunne kigge igennem den brede dør, som åbner ind til orangeriet og videre op på den moderne have med højbedene, som gemmer sig bag orangeriet.

   Slet
 5. Hej Susanne!
  Det er vel ok at sige gang på gang at jeg er fascineret at det projekt i har gang i, det er en stor fornøjelse at følge og se hvordan., Genlæste lige havehistorien til morgen, fantastisk fordeling i har mellem jer.- og det er din skyld at jeg købte havespor i forsommeren;-))) jeres sol terrasse er fantastisk, og det giver næsten et gys i mig når jeg ser alle de højbede, altså et gys på den gode måde:-)
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for de søde ord! Det glæder mig, at du også fandt Kjeld Slots bog "Havespor" interessant.

   Slet
 6. Oh, looks like you have a lot of work to do. The round garden place is great! Love the design and the sweet little detail. Thank you so much for your visit. Wonderful to have you around!
  All my best and happy days
  Elisabeth

  SvarSlet