tirsdag den 13. oktober 2015

Og der arbejdes...

Vi er så heldige at have efterårsferie - jeg må dog nøjes med 4 dage, men bedre end ingenting, så Thorben er blevet færdig med plankeværket og er nu i gang med en carport med indbygget redskabsrum i forlængelse af plankeværket.Plankeværket er lavet i trykimprægnerede brædder og skal males sort.

Her ses det bagfra - fra den hvide have. Malingen på gavlen (som i kan se til højre i billedet) skallede af sidste vinter, så det giver også mere arbejde - men det er bare lidt kedeligt, så det bliver hele tiden udskudt.


Her ses det færdige plankeværk. Det giver et fantastisk lukket rum, som vi slet ikke kunne forestille os, før vi gik i gang. Godt set, Kjeld!


Carporten bliver lavet af 38 - årige gamle granstolper, som vi fik af naboen, da han fældede dem for et par år siden i vores fælles hegn. Gratis, solidt og - forhåbentlig bliver det også pænt!


Jeg har plantet tre tretorn "Sunburst" i den gule have, hvilket jeg tror bliver rigtig godt, da de vil give højde på haven med deres luftige krone - uden at være for kompakte - og samtidig bidrage med deres smukke gule lysende blade. 


Desuden har jeg flyttet et par buksbom fra andetsteds i haven og ydermere plantet to ekstra. Nu mangler jeg kun de sidste to. Min tanke er også, at der under buksbomkuglerne skal være en form for bunddække, som ikke bliver særlig høj, og helst gul eller gulligt. Er der nogen, som har et forslag?


Jeg mangler stadig at fjerne en masse græstørv, men jeg tænker også, at det er nemmere at slå græs end at holde bar jord!

7 kommentarer:

 1. Min første tanke omkring bunddække var guldjordbær. Den blomstrer godt nok kun i maj måned med de gule blomster, men den er stedsegrøn, hurtigt voksende og kan derfor dække jorden i løbet af et par år, hvis du planter omkring 9 stk. pr. m2.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som et godt forslag - det vil jeg overveje. Mange tak!

   Slet
 2. Ingen forslag fra mig, - men flot arbejde er det altså! :o)

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.I knokler da bare videre......................det bliver da et helt fantastisk rum i får.
  Jeg kan kun komme i tanke om gemserod der blomstre om foråret.........................men jeg klipper dem ned og så får de en blomstring til .
  Rigtig gode fridage Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for dit råd! Jeg har lige googlet gemserod, og den er meget fin i farven, men den bliver mellem 40 - 60 cm høj, så den bliver alt for høj - selvom jeg klipper dem ned. Ja, det er gårdsplads nr. 2.

   Slet
 4. Sikke I får noget fra hånden - dejligt, når det man får lavet, virkelig giver den virkning og effekt, man havde tænkt!

  SvarSlet