mandag den 8. juni 2015

Engen

For et år siden såede vi engen nord for huset, men p.g.a. den tørre sommer havde den startvanskeligheder, og vi bekymrede os og var bange for, at den aldrig ville komme rigtigt i gang. I efteråret plantede vi - for 3. gang søjlepopler 'Populus tremula Erecta, i en slags vifteform, som kan ses på billederne.Græsplænen - med den organiske form (sået i efteråret) grænser op til engen, og når græsset er nyslået ses tydeligt kontrasten mellem den plane og kultiverede plæne og den vilde eng. Hvor plastikken ligger, skal der være 16 kvadradiske højbede i jern.   Margueritterne er lige begyndt at blomstre, og jeg er meget spændt på at se alle de andre blomster, som inden længe også vil springe ud.
Thorben i gang med at fjerne selvsået raps.Der løber en bugtet markvej gennem engen.I går hjalp Thorben mig med at fjerne tørv fra den kommende gule have. Jorden er stenhård, så det er noget af et knoklearbejde.


14 kommentarer:

 1. Projekter mangler I bestemt ikke. Det må være herligt at have sin egen eng at slentre rundt i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har nok at se til. Det er skønt og smukt med en eng.

   Slet
 2. I har da nok at gå i krig med :) :) - men det skal nok blive flot med søjlepopler når de får rigtig fat :)
  Jeres hund ser dejlig fredelig ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det bliver virkelig godt med poplerne, når de vokser til.

   Slet
 3. Skønne projekter! Det skal helt sikkert blive rigtig godt :-) bliver spændende at se resultatet!

  SvarSlet
 4. Tak for sidst, det var hyggeligt at hilse på dig :-)
  Det ser godt ud med den gule have, og engen er skøn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde! Vi er glade for engen, men den kræver også en del arbejde, hvis man skal holde den nogenlunde ren for tidsler og andet ukrudt!

   Slet
 5. Det bliver jo engelske tilstande, med poplerne, den vilde eng og de slåede stier. Superflot. Og knokleriet i den gule have, ser også ud til at være spændende. Godt gået! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, det er noget en knokkel at arbejde i den tunge lerjord, vi har her, men fordelen er jo, at den holder på vandet. Når planterne først har fået fat, klarer de sig som regel godt.

   Slet
 6. Hej Susanne!
  Hvor er det lækkert med engen grænsende op til græsplænen, eller at kunne gå på sådan en marksti på egen matrikel, ren luksus, gad vide om det er den sti der føre ned til jeres sø?
  For mange år siden boede vi på en bakketop, husker godt hvor hårdt det var at få gravet noget op eller ned, her er jorden det rene sand og det tager ingen tid at plante, med mindre der er murbrokker i jorden;-) ja a der er fordele og ulemper ved alt.
  Venlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke stien, som fører ned til søen. Jeg ville ønske, jeg havde en vidvinkel, så jeg kunne tage billeder af større udsnit af gangen. Da vi plantede det sidste hæk sidste forår, blandede vi grus i, da det var det rene blåler flere steder. Som du skriver, er der fordele og ulemper ved begge typer jord.

   Slet
 7. Så går det stærk med den gule have, og engen ser perfekt ud

  SvarSlet
 8. Hej Susanne.Det er da en skøn eng du har.Og når poplerne vokser op så bliver det bare helt fantastisk.
  Og en gul have passer lige til engen.
  Også spændende med alle højbedene.
  God aften knus Jette

  SvarSlet