mandag den 16. februar 2015

Hvilket mysterium!?


Er der nogen, som kan hjælpe mig med dette mysterium?

I går gik jeg en runde i haven og engen, og dette syn mødte mig utallige steder!I efteråret lagde jeg 200 pinseliljer og 50 prærieliljer i engen, men på min runde i går fandt jeg til min skræk et hav af løg ovenpå jorden! Jorden er kraftig lerjord, og jeg lagde dem efter anvisningerne i tre gange løgets dybde, så det er for mig en gåde, hvad der er sket. Jeg vil grave dem ned igen og håbe på, at de stadig kan nå at komme, men hvad er mon årsagen??

Herunder lidt mere opmuntrende billeder!
Denne skønne sandstensfugl har jeg købt hos brocantebysusanne.27 kommentarer:

 1. Vi har set det samme et enkelt sted i haven for første gang nogensinde og gik ud fra, at det var rådyr, der havde været på stil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår bare ikke, hvordan rådyrene skulle have gravet dem op, da jeg ikke synes, der er nogen huller i jorden, og det er rigtig mange - måske 50 eller flere!

   Slet
  2. Jeg gætter på, at de har rykket løgene op. Vi kan i hvert fald ikke se tegn på, at der er blevet gravet.

   Slet
 2. Jeg ved íkke hvordan løgene er havnet over jorden, Maries bud lyder meget sandsynlig, men ærgerligt er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvorfor skulle rådyr være interesserede i løg? De har jo ikke spist dem?

   Slet
 3. Hej Susanne.Jeg kan desværre ikke hjælpe dig.....................men mystisk er det da.
  Flot sandstensfugl du har anskaffet dig.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget glad for min fugl, som vi hentede i Sorø i går, hvor vi var på vej til København.

   Slet
 4. Måske pga mange skift mellem frost og tø - ligesom når store sten "gror" op af marken om vinteren (vand finder vej ned under løget og ved frost udvides vandet som løfter løget - ved næste tø mere vand der fryser i frostvejr og til sidst ligger løget ovenpå jorden. Når de er bedre etableret ( længere rødder) sker det ikke mere......

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder meget sandsynligt, og Thorben sagde også, som det første, at der kommer jo også sten op af jorden. Det er dog temmelig frustrerende!

   Slet
 5. Hej Susanne!
  Det ser besynderligt ud, men uden at have forstand på det lyder det som noget der sker i jorden, som anonym siger. Held og lykke med genplantningen:-)
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, jeg tror måske også mest på den forklaring.

   Slet
 6. Jeg tror også de bare har arbejdet sig op.
  Det var dog den fineste fugl, hvor stor er den ? Den vil pynte hvor den bliver sat :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er næsten naturlig størrelse - måske lidt større, så den er ikke så stor. Jeg har ikke fundet et sted til den endnu, men måske skal den op i højden på et eller andet, så den kommer til sin ret.

   Slet
 7. Maybe the moles lift them up during their digging undergrounds. I see this often happening in my little lawn at the moment the frost disapears.
  Have a wonderful day Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank a lot! Strangely enough, there aren´t any moles in this part of the garden.

   Slet
 8. Jag skulle tro att det är något djur som varit där och krafsat upp dom...rådjur tror jag gillar lökar!
  Mycket fint som blommar hos dig redan.
  Ha en härlig vecka!
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Jeg kan ikke forestille mig, at det er rådyr, da løgene ligger ovenpå jorden eller græsset, uden at der er skrabet eller gravet. Det ser meget mystisk ud!

   Slet
 9. Hej Susanne.
  Jeg tror lige som Marijke, at det er muldvarpene der skubber dem op, fordi de ligger i vejen for deres gange. Det lærte jeg hvertfald af mine forældre. Mosegrisene spiser løgene, men muldvarpen er kødæder. Den med at det er frosten, der har gjort det, tror jeg ikke på. Der har slet ikke været frost så langt nede, som du har sat løgene.
  Rigtig smuk fugl du har købt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for din kommentar! Jeg tror ikke, det er muldvarpene, da der overhovedet ike er nogen muldvarpeskud i denne del af haven.

   Slet
 10. Hej Susanne, hyggeligt at falde over en sydfyn haveblogger, dejligt sted du har, sig endeligt til hvis du vil have besøg i din skønne have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibe
   Det kunne være smadderhyggeligt! Hvor bor du?

   Slet
  2. Dejligt med nye havevenner, dem kan man ikke få nok af. Vi bor tæt ved Ballen, hvis du ellers ved hvor det ligger, nærmeste "storby" er Ollerup. Skønt havevejr vi har idag, tror jeg skal ud med hakkejernet.

   Slet
  3. Jeg kender godt Ballen. Det er et dejligt sted! Vi kan ses senere på foråret - helst efter d. 10. maj, hvor vi skal holde konfirmation, og derefter har jeg masser af tid, så jeg skriver til dig efter d. 10.

   Slet
  4. Super, det vil jeg glæde mig til. håber i får en god fest, vi havde en sidste år og det er jo en herlig dag. Tillykke med barnet.

   Slet
 11. Hej Susanne
  Hos mig sker det også, at løgene kommer op af jorden og bare ligger ovenpå jorden, vi har hverken mosegrise eller muldvarper på Samsø, så jeg tror mere på den med, at jorden skubber dem op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også mest på den forklaring!

   Slet
 12. Hej Susanne
  Hos mig sker det også, at løgene kommer op af jorden og bare ligger ovenpå jorden, vi har hverken mosegrise eller muldvarper på Samsø, så jeg tror mere på den med, at jorden skubber dem op.

  SvarSlet