mandag den 15. december 2014

Selvom dette er en haveblog

....vil jeg for en enkelt gangs skyld bringe et indlæg, som kun indirekte handler om have.

Thorben har i de sidste måneder brugt størstedelen af sin tid på istandsættelse af den gamle stald og lade. For et par år siden blev vi færdige med det udvendige, og nu mangler kun den sidste store udfordring - at forvandle den gamle faldefærdige bygning til et brugbart værksted, som både skal indeholde plads til autoværksted og træ- og metalværksted med bl. a. drejebænk og esse. 
Det har indtil videre været et kæmpearbejde, hvor han bl. a. har isoleret vægge, lavet ovenlysvinduer med inddækning, forstærket spær og hanebånd, lavet loft med isolering, gravet halvdelen af betongulvet ud med håndkraft (forhammer, skovl og trillebør) og tømt hele rummet. De fleste af maskinerne, den gamle bil(vender jeg tilbage til om lidt), værktøj og meget, meget mere står nu udenfor med presenninger over eller inde i opbevaringsteltet. 


Thorbens store interesse er gamle biler, og han satte for en del år siden en Citroen ID19 fra 1968 i tiptop stand. For et halvt års tid siden købte han en gammel bil mere -  Citroen SM fra 1971, som han nu også har planer om at renovere. For den uvidende læser kan jeg berette, at det er en meget speciel bil med bl. a. Maserati motor, som der findes meget få af i Danmark. Det er derfor vigtigt at få værkstedet færdigt!

Herunder gemmer den fantastiske bil sig!!

Nu spørger I måske om, hvad alt dette har med have at gøre? Jo, så længe værkstedet ikke er færdigt, bliver haveprojekterne udskudt!!-- , men jeg kan da også se mange fordele ved et færdigt værksted, da Thorben så får meget nemmere ved at kreere haveting i både træ og jern, så det glæder jeg mig til.
Jeg synes, det er ret vildt, at min agapanthus blomstrer igen!


 Strudseæg, som jeg fandt i vores mark (naboen har strudse)


Vores nye græsplæne, som vi såede i september.

16 kommentarer:

 1. Sikke et arbejde med alle de murbrokker fra gulvet, bliver helt svedt bare ved tanken. Det bliver dejligt for din mand (og dig), når det værksted står færdigt. Der er da ikke noget bedre, end god plads til at stå og arbejde med de ting der interesserer en :-)
  Spændende hvad han skal keere i det værksted til jeres have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver skønt, når det bliver færdigt. Min yngste dreng skal konfirmeres til foråret, og vi regner med at festen skal holdes i det nyistandsatte værksted, så det kommer til at tjene mange formål.

   Slet
 2. Der bliver ikke skåret hjørner, det bliver lavet korrekt og pertentligt, flot lokale når det står færdigt..... Og så kan i hellige jer haven :)
  Hvor er det dejlige fotos fra haven.

  SvarSlet
 3. Selvfølgelig skal Torben have et lækker værksted - det fortjener han i den grad. Glæder mig til at se det færdigt
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør han så sandelig, og det har han sukket efter i årevis efterhånden!

   Slet
 4. Hvor bliver det godt for Thorben og dig. Et skønt rum også til hans kæledægge:-) min mand roder også med gamle veteranbiler, og i tiden er det en Fiat 1400 b, at høre ham fortælle om den må være det samme som når jeg kommer og fortæller om et eller andet planteværk;-) Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg kan godt huske, at du på et tidspunkt viste et billede af en flot veteranbil på din blog.

   Slet
 5. Hej Susanne.Sikke et arbejde Torben har kastet sig ud i......................der er da godt nok mange murbrokker.
  Men dejligt bliver det at have sådan en hal til sine biler.
  Får du et hjørne............eller har du et andet sted til dine planteting?
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja,det er næsten et større arbejde end at bygge nyt. Nej, der bliver ikke plads til mine planteting!!

   Slet
 6. Utroligt som Verden er lille, jeg er selv den lykkelige ejer af en ID 19 B fra 1968, mon ikke jeg og Torben kender hinanden i forvejen, fx fra Citronik, Ellers må han komme med på IDDS Jylland på FB, da han jo har grønt blod i årerne. Stort og nødvendigt projekt til den bilglade. Sådan en SM er jo kun for de virkeligt uhelbredelige..
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, hvor pudsigt! Thorben kender ikke Citronik - , men jeg har fortalt ham om IDDS, og så må vi se, for han er ikke særlig aktiv på FB. Ja, SM er vist noget af en udfordring for selv den bedste mekaniker!

   Slet
  2. https://www.facebook.com/groups/679765642065244/

   www.citronik.dk er Verdens bedste forum for francofile bilnørder

   Slet
  3. Mange tak! Det siger jeg videre!

   Slet
 7. Hvilket kæmpe arbejde! Det må være fantastisk at kunne gøre det og finde ud af at rive ned og bygge op igen :) Skønt at kunne skabe rammerne for et sådan værksted med plads til ALT :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at have en dygtig håndværker i huset!

   Slet