søndag den 14. september 2014

Ugens arbejde

Sidste weekend begyndte vi at rette jordstykket foran det kommende orangeri op. Arealet skal være helt plant, der skal sås græs og laves 16 kvadradiske højbede. 

Det nemmeste ville have været at bruge en gravemaskine med planérskovl, men vi måtte nøjes med traktor med baglæsser, bagtipskovl, harve og skovl!!!Det er lidt svært at se på billedet, men til venstre ved hegnet var niveauet for højt, og Thorben brugte baglæsseren og bagtipskovlen - fik desværre ikke taget billeder - og flyttede en del jord over til højre i billedet - mod vest.


Derefter harvede han stykket igennem mange gange for at løsne den hårde lerjord, som var blevet trykket godt sammen efter megen kørsel.Så skulle der måles op og trækkes snore til terrassen foran orangeriet.


Herunder viser snorene omkredsen af den kommende terrasse og fliserne ses i baggrunden.

Dernæst var det tid til at rive stykket og fjerne rødder og græs.


Hvor presenningen ligger skal Thorben lave 16 kvadradiske højbede 2x2m. Jernet er købt, og så må vi se, hvornår der bliver tid til det.

I går såede jeg græs og strøede kunstgødning. Det har jeg ikke prøvet før - altså at bruge kunstgødning - men jeg vil gerne have en kraftig plæne, som kan kvæle noget af den megen ukrudt, vi har her på stedet!


Vores grund skråner temmelig meget, så her vest for orangeriet, lavede Thorben i går et trappetrin v.h.a. jern og kampesten.Tre sten vælges i vores samling, hvoraf mange er tilhuggede sten her fra stedet.
 Der hældes lidt stabilgrus i bunden


Sidste weekend plantede jeg 7 æble- og blommetræer i frugtlunden.

Der er plads til et par stykker til, men foreløbigt er det blevet til Filippa, Elstar, Skovfoged, Discovery, Victoriablommer, Reine Claude og Opal.

 Det skæmmer med solcellerne og opbevaringsteltet i baggrunden, men haslerne vil forhåbentlig dække på et tidspunkt.


Til slut lidt billeder fra mine fire staudebede med mange græsser.


I dag skal jeg til åben have hos Marianne Folling, og jeg glæder mig meget til at se hendes efterårshave med alle græsserne.


13 kommentarer:

 1. Hvor har I travlt, I må være mega trætte når det bliver aften - men flot bliver det, jeg følger spændt med. Selv om det har været dårligt vejr, så tror jeg helt sikkert at du får en god oplevelse hos Marianne Folling (det var også regnvejr da vi besøgte hende)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en stor oplevelse at se Marianne Follings have, og jeg vil helt sikkert vende tilbage på en anden årstid.

   Slet
 2. Hej Susanne.Sikke da en ordentlig opgave for jer begge........................men er sikker på det bliver rigtig flot.
  Er vild med de flotte sten.
  Og en frugt lund er bare dejligt...............har selv et gammelt Filippa og et nyt Discovery.
  Er også vild med dine bede med alle de smukke græsser.
  Rigtig god søndag aften Knus Jette
  Billede med den store grønne græs viser jeg også i dag................måske ved du hvad den hedder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt at kunne plukke sine egne æbler. Jeg holder også meget af sten i haven.

   Selvom jeg har mange græsser, er jeg langt fra ekspert, men den ligner min Miscanthus sinensis "Gracillimus", som er en elefantgræs.

   Slet
 3. Sikke et kæmpe arbejde, men det bliver rigtig godt. Smukke bede du har med græsser og stauder. En frugtlund er bare skøn. Har selv en, hvor der står 1 pære, 3 æbletræer, og næste måned bliver der forhåbentlig udvidet med 2 blommer. Opal og Viktoria

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg overvejer også at plante et pæretræ, men har hørt, at de tit får sygdomme.

   Slet
 4. Det var dog en kæmpe mundfuld, er det ikke dejligt at det er overstået og at græsset er sået.
  Ville så gerne have været med i dag
  Hvor er dine bede og græsser smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er skønt, at græsset er sået, og nu kigger jeg hver dag spændt for at se om det har spiret. Det var en stor oplevelse at se Marianne Follings have, men du må med næste gang!

   Slet
 5. Hej Susanne!
  Sikke et arbejde, og siger som mange gange tidligere, spændende at følge med i udviklingen! Tror jeg skal snakke med min mand, for at få ham til at lave sådan en anordning som i har lavet under jeres frugttræer, det ser ud til at kunne fungere.
  Forrygende billeder fra staudebedene!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Skiverne under træerne har vi købt hos "Skovkontoret", som sælger alt hvad man kan ønske sig til have og skov. Jeg håber, det fungerer, for jeg er ikke god til at holde græsset væk under nyplantede træer!

   Slet
 6. Hej Susanne

  Det ser meget interessant ud, det du har igang. Hvordan kommer jeg i kontakt med dig og Britta? Venlig hilsen
  Marian

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mail er solbakken1908@gmail.com

   Slet
  2. Og min ( Britta ) er : brittathrane@live.dk

   Slet