onsdag den 4. juni 2014

Alle gode gang tre!


For et år siden plantede vi over 50 barrodede søjlepopler yderst i marken mod vest, som udover at skulle blive et smukt indslag,  også skal danne læ og skærpe udsigten. Vi havde handlet med en planteskole på nettet, og leveringen levede desværre ikke op til forventningerne, da kun 4 popler overlevede. Vi klagede, og i starten af november fik vi en ny levering, som for os så friske ud! De blev plantet efter alle kunstens regler, men nu viser det sig, at kun 10 overlevede! Sidste weekend blev alle planterne fjernet og brændt, og jordstykket blev gennemarbejdet med harve, revet og omkring kulen blev der fræset.

Nu gider vi ikke det mere, så vi har bestilt pottede Populus tremula erecta fra en mere pålidelig planteskole, som vi får om en måneds tid. Så lykkes det forhåbentlig tredje gang, som jo skulle være lykkens gang, men det er også til en helt anden pris!

På billederne ovenover kan I se det bare jordstykke, hvor poplerne skal plantes, og da stykket samtidig skal fungere som eng, har vi sået  en naturgræsblanding med kællingetand, røllike, silene, marguerit, tjærenellike og blæresmelde. 

I går kom regnen heldigvis, så nu håber vi bare på at det snart spirer!

Et andet stort projekt er den 20 meter lange havemur, som orangeriet skal bygges op af. Vi har været lidt usikre på, hvor høj den skal være, så den anden dag lavede Thorben denne opstilling i forskellige højder, for at vi kunne danne os et indtryk af murens højde. Det viste billede nedenunder er hvad vi er kommet frem til - 3.60m - tror vi nok! Den skal ihvertfald ikke være lavere!


Det skrider langsomt fremad med stierne, og jeg har fået gravet lidt mere af. Til højre for stien (på det første billede) og til venstre på det nederste, skal der bygges en pergola ud til den kommende mur.
Til slut lidt andet fra haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar