tirsdag den 3. september 2013

Brittas hemmelige have

Efterårshaven

Dette indlæg har fået titlen, fordi Brittas have er meget hemmelig -  hun har aldrig vist den frem til offentligheden eller haft åben have, selvom den virkelig fortjener at blive set!

Jeg har før nævnt Britta, og det er helt klart hende, som inspirerede mig og vakte min store haveinteresse for snart 6 år siden. Hun har  den mest fortryllende have, man kan forestille sig. Hun bor i et gammelt bindingsværkshus, som hun flyttede ind i for 17 år siden, og ret hurtigt begyndte hun på haven, som i dag er på ca. 3000m2. Haven er inddelt i forskellige rum med bl.a. en vinterhave, en skovhave, staudehave, drivhus og meget mere. Hun har lagt vægt på, at der er oplevelser hele året, og uanset hvilken årstid, man besøger hendes have, er der masser at se på. Hun er meget interesseret i træer og buske med flotte efterårsfarver og/eller bær. Jeg har besøgt hendes have utallige gange, men bliver aldrig træt af den. Hver gang er der for mig nyt at opleve, og jeg har efterhånden været på mange havebesøg rundt omkring, men meget få har imponeret mig, som hendes have.
 Haven er en engelskinspireret romantisk have med buksbomhække/kugler, mange stedsegrønne træer og buske, det smukkeste tibetanske kirsebærtræ, roser (den største Rosa Helena Lykkefund jeg har set), bregner, magnolier ja, hun har i hundredevis af planter og træer. Hvilken mangfoldighed! Britta er lidt af en perfektionist, så intet er overladt til tilfældighederne, hvilket har betyder, at det nøje er planlagt, hvor hvert enkelt skal placeres, og alligevel er rigtig mange planter blevet flyttet, nogle flere gange, inden den rette plads er fundet. 

Den anden dag tog jeg nogle billeder fra haven, men de yder dog slet ikke haven retfærdighed.
 
Det smukkeste tibetanske kirsebærtræ, mahonia og buksbom.

En af havens mange siddepladser

 


 

 Bue med klatrehortensia
 


  Kig til drivhuset gennem buen med vindruer
 

Et kig i drivhuset, men Britta mente, jeg skulle have taget billeder noget tidligere på sommeren, men det må blive til næste år.
 
 
Håber I har nydt den lille tur! Der er meget mere at vise, så jeg vender tilbage en anden dag med flere billeder!
 

6 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig have, den kan jeg godt forstå du blev inspireret af.
  Og så fint og pertentligt der er, selv nu, hvor vi er på slutningen af havesæsonen.

  SvarSlet
 2. 1000 tak for den meget flotte beskrivelse af min have , det er en mærkelig og dejlig oplevelse, at se den beskrevet og fotograferet på en blog/ nettet, du er altid velkommen med eller uden kamera :)

  SvarSlet
 3. Dejligt ser der ud :-)
  Tibetanske kirsebær er helt vildt flotte i stammerne,
  det er en af de planter, der står langt oppe på ønskesedlen hos mig.
  De lyser op i enhver have ikke mindst om vinteren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja, det er helt sikkert et træ med en af de smukkeste stammer. Noget af det første jeg plantede i min have var et Tibetansk krisebærtræ efter at have set Brittas, men her trives det ikke særlig godt. Måske har jeg ikke gjort nok ud af plantningen!
   Mvh Susanne

   Slet
 4. Tak fordi du tog os med i Brittas have, den er vel nok flot. Det må du gøre om en anden dag :)

  SvarSlet