søndag den 28. maj 2017

Hvid have

I morges stod jeg op kl. 6 for at tage havebilleder i håb om, at de ville blive bedre end de sidste jeg tog, når solen var mindre skarp. De første billeder jeg vil vise er fra et udsnit af den hvide have.


Rundt om spejlbassinet har jeg lagt hvide allium.
Fliserne i vandet er en trappe til frøerne, idet jeg sidste år flere gange fandt druknede frøer, så med denne trappe håber jeg, de kan komme op:)28 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud med alle de grå planter i den hvide have - den grå staude ? i venstre hjørne herover - hvad der mon det? Hvor godt med en trappe til frøerne - ikke sjovt at finde dem druknede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener, det er grå bynke, men er ikke helt sikker - har forsøgt at google den. Købte den for flere år siden af en gammel dame, som sælger lidt stauder i sin fritid. Tidligere havde jeg den sammen med lyserøde planter, hvor den også er fin.Den er meget nem og breder sig villigt:)

   Slet
 2. Hvor er det smukt med alle de hvide allium i din hvide have. Jeg er især vild med det sidste foto, hvor man kan se spejlingen i spejlbassinet. Et spejlbassin giver så mange oplevelser og liv i haven.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vand giver noget ekstra til en have, synes jeg. Allium er skønne:)

   Slet
 3. Hvite hager er så vakre, og sølvgrå planter passer så godt ved siden av. Veldig fint!

  SvarSlet
 4. Godt gået! Vi elsker alle solen, men den gør ikke noget godt, når vi skal tage billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det har du ret i. Det var din kommentar i sidste indlæg, der fik mig til at forsøge at tage billeder på et andet tidspunkt, men jeg tror endog, jeg skulle have været stået endnu tidligere op:)

   Slet
 5. Ja man skal tidligt op i øjeblikket for at få gode billeder, solen er hård, men din hvide have er nu flot. Det er nok ikke nemmere at tage billeder af kun hvide og grå planter, men det ser godt ud.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Pludselig opdager jeg at det er længe siden jeg har været på her hos dig-jeg er generelt ikke blogaktiv i tiden. Tillykke med potteskuret. Nu tror jeg at jeg må ha alium i haven, hvor er det flot med dine, både de lilla og de hvide.
  Og din hvide have er noget af det mest fortryllende og levende jeg har set. Det må være spændende at skabe på den måde. Ja får lyst til at lege med de nuancer, men må se hvad jeg finder på for lige nu ville det stikke af fra resten, summer;-)
  Ha en god ny uge
  Have hilsner og knus fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, det er sjovt med de forskellige haverum, hvor jeg kan boltre mig, og på en måde er det nemmest at lave en hvid have, tror jeg - i forholdet til f.eks. en gul, som hurtig bliver meget fersk. I en have skal der jo helst være kontraster, for at man får den bedste oplevelse. Allium er da uundværlige - har jeg fundet ud af, og jeg bliver da nødt til at lægge nogle flere til efteråret:) God uge til dig!

   Slet
 7. Good morning Susanne,
  Beautiful white garden.
  Have a wonderful day.
  Marijke

  SvarSlet
 8. Meget smukt med alt det hvide. Kunne forestille mig at aftenbilleder også ville yde din hvide have retfærdighed - måske endda månelys? Og godt du har bygget en lille trappe til frøerne!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Næste gang det bliver måneskin vil jeg forsøge mig med at tage nogle billeder - god idé:)Ja, der skulle helst ikke drukne flere frøer!

   Slet
 9. Hvor er jeg glad for at du stod tidligt op, for sikke nogle skønne billeder.

  Når jeg ser dit hvide bed, så ønsker jeg mig også flere hvide allium og alt det andet :) Lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Ja, jeg ønsker mig også flere hvide til resten den hvide have. Nu har jeg kun lagt 50 (mener jeg) omkring bassinet.

   Slet
 10. Hvor er den hvide have eventyrlig, og godt du har lavet en frøtrappe, den bliver de glade for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Det er mærkeligt, at frøerne ikke kan springe ud af bassinet igen?

   Slet
 11. Dejlige stemningsbilleder fra din hvide have. Man bliver som regel belønnet for at stå tidligt op.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Jeg burde nok være stået lidt tidligere op, for solen var allerede ret skarp kl. 6!

   Slet
 12. Flot ser det ud og sikke mange hvide alium du har lagt. Lige før der går Sissinghurst i den!! ;o) Dejligt du tænker en frøtrappe ind, vi skal passe på de små kræ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal sådan set ikke så meget til:) Det gjorde mig frygteligt ondt. da jeg fandt døde frøer - to helt præcist -, og med det samme lavede jeg en anordning, så de kunne komme op af bassinet, men det undrer mig stadig, at de ikke kan komme op af sig selv, men de kan åbenbart ikke få afsæt!

   Slet
 13. Så flott. Hilsen fruen i Furulunden

  SvarSlet
 14. Jeg så den hvide have i virkeligheden i går.... den er langt smukkere i virkeligheden, som taget ud af et eventyr <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Britta:) - Og tak for sidst:)

   Slet