lørdag den 20. maj 2017

Allium og potteskur


Hold da op! Det er en hel måned siden mit sidste indlæg. Børn, arbejde og ikke mindst ukrudt har taget det meste af min tid. Alt er i mellemtiden blevet grønt, det pibler op af jorden med vækster, og mine mange allium langs den brede græsgang, som fører hen til muren, er også sprunget ud, og hvor er det bare blevet smukt:)


Thorben har været så sød at lave mig et udendørs potteskur. Det er placeret bag plankeværket og carporten, hvor den ene væg er en bøgehæk, som snart har den rigtige og endelige højde.

I forgrunden ligger plastik, hvor der senere skal laves sti.
 Jeg har ikke fået det indrettet eller taget det i brug endnu, men jeg glæder mig - det vil bare gøre pottearbejdet så meget nemmere.

Herunder et kig ind i den færdige maskinhal, hvor der er blevet plads både til traktor og trælager. Belægningen er genbrugsfliser og to støbte spor til traktoren.I dag er han i gang med at færdiggøre endnu en opbevaringshus, som I kan se her.


Jeg slutter med et par billede af siddepladsen med den gamle gyngesofa.


17 kommentarer:

 1. Che spettacolo! Bellissimi soprattutto quegli Alium in massa :D

  Un saluto :)

  SvarSlet
 2. Meget smukt, og allium kan man dårligt får for mange af. Ham Thorben er en flittig mand også. Her er det ligesom hos jer en "kamp" mod ukrudtet...mange bare pletter og nyanlagte bede. hmm.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget smukkere i virkeligheden, og jeg mangler en vidvinkel for at kunne vise helheden. Ja, Thorben er meget flittig, dygtig og udholdende:)Ukrudtsbekæmpelse er et rigtigt Sisyfosarbejde:)

   Slet
 3. Det ser så godt ud med alle de allium'er. Tillykke med det nye potteskur, dejligt sted du har fået dig , ikke dårligt at have en mand, der har hænder skruet ordentligt på ift. at bygge og lave om :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Aldrig har haven været så smuk med alle de allium. Jeg har lagt hvide omkring spejlbassinet i den hvide have, men de er ikke sprunget ud endnu, men det varer ikke længe. Jeg er bare så glad for mit potteskur:)

   Slet
 4. Dejligt med et potteskur, men det sidste billede er nu ekstra flot, hvad er det, der gror op af stængerne? Dine allium er længere end mine, du har godt nok mange af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blåregn, der vokser op af pergolaen, og i år er den/de(jeg har plantet seks) bare fyldt med knopper, men jeg har også, tror jeg, beskåret den efter alle kunstens regler:) Jeg satte 400 allium i efteråret langs græsgangen.

   Slet
 5. Smukt med alle de allium :-)
  Hvor er i flittige hos jer. Der sker hele tiden noget, hvor er det godt for dig med det potteskur, det er næsten ikke til at undvære.
  Her er der også travlhed i haven, både i kampen mod ukrudt og pasning af alle de planter jeg har i drivhuset, så selv om jeg heller ikke bidrager med ret mange blogindlæg, så sker der noget i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har sået mange planter,som du plejer, men jeg har ikke sået særlig meget i år, da jeg ikke har kunnet overkomme det. Jeg er i gang med af fylde resten af de 16 højbede med grønsager og enkelte sommerblomster. Foråret er en fantastisk tid, men også den travleste i haven, synes jeg.

   Slet
 6. Hvor er det smukt med allium - jeg har glædet mig til at se dine billeder af det, og jeg er ikke blevet skuffet, tværtimod. Smukt med smukt på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, allium er skønne, og det er blevet meget smukkere end forventet. Jeg er bare ikke så god til at gengive det på billederne - inden længe er de helt srunget ud, og så må jeg forsøge igen:)

   Slet
 7. Der sker sandelig noget hjemme ved jer, hvor er det dejligt at se. Skønt trælager og plads til traktoren. Du bliver så glad for dit potteskur, jeg har selv et, den bedste arbejdsplads i haven.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget glad for potteskuret, selvom jeg ikke er kommet i gang med at bruge det endnu! Det er bare så praktisk med det trælager, da træet før lå i en stak, hvilket betød, at det var et værre bøvl, hver gang han skulle finde noget bestemt. Masser af tid kan spares nu:)

   Slet
 8. Som altid tjek på tingene hos jer. Hold op for et dejligt og rummeligt potteskur, du har fået. Det kan kun blive en fest at "være på arbejde" derinde. Det ser fantastisk ud med alle de alium. Meget flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, der er skønt med potterummet:) Må se at få tager flere billeder af alliummmerne, for de er meget smukkere nu!

   Slet
 9. I har godt nok travlt. Det bliver rigtig godt.
  Knus
  Malene

  SvarSlet