lørdag den 20. februar 2016

To fynske haver

Sidste sommerferie holdt vi ikke meget ferie og fri, da haveprojekterne trak mest, men det blev dog til en enkelt dag med havebesøg her på Fyn.

Vores første besøg gjaldt De japanske haver i Broby, som jeg længe havde ønsket at se. Herunder et lille udpluk af de mange billeder, jeg tog.Dernæst gik turen til Humlemagasinet i Harndrup. Jeg blev meget overrasket over omfanget - 10 tdr. land og varieteten i haverne - absolut et besøg værd!

Thorben er mest interesseret i, hvordan portalen er lavet!Der var rigtig mange lange kig.

Jeg var meget imponeret over Sct. Hans urt brugt som hæk.
Pil af sorten "Alba" magen til vores i den hvide have. Det er svært at forestille sig, at vore inden forfærdelig længe vil være ligeså store.

14 kommentarer:

 1. Hej Susanne
  Tak for billederne fra den flotte have. Sikken et arbejde at holde den klippet og fin.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et stort arbejde med formklipning af bl. a. taks og buskbom.

   Slet
 2. Flotte billeder og flot have.

  SvarSlet
 3. Hej Susanne.Tak for skønne billeder fra en fantastisk have.Den er vis værd at skrive bag øret.
  Altid dejligt at komme ud og få lidt oplevelser og inspiration.
  God søndag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde! Ja, det er altid interessant at se nye haver og forhåbentlig få lidt inspiration.

   Slet
 4. Otroligt vackert! Japanska trädgårdar, med sin sparsmakade stil, vatten, mossa och stenar är i mitt tycke bland det vackraste man kan se. Enkelheten är grunden, inte så enkelt som man kan tro att göra det - enkelt!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar. Jeg har lige været inde på din blog, og hvilke fantastiske billeder af mos i din have. Vildt smukt!

   Slet
 5. Beautiful gardens! I particularly like the gateways formed from the hedges. We are just in the process of planning a garden at our new-old house. I am sure that there has been a garden here in its 88 year history, but there are few signs of one remaining.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hedges are an important part of most gardens as they give structure and you can use them for dividing the garden into different rooms. It must be thrilling to start a new garden from scratch, and you have a lot of garden experience, so it will be interesting to follow your plans for and work with the new garden.

   Slet
 6. De japanske haver i Broby er virkelig flotte og så gennemførte. Jeg var inde og se dem for nogle år siden, og der er ingen tvivl om, at alt er gennemtænkt ned til mindste detalje :-)
  Humlemagasinet har jeg aldrig set, men det ser spændende ud. Jeg er vild med de lange kig, de store portaler og hækken af Sankt Hansurt er godt tænkt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, De japanske haver er virkelig et besøg værd, men det er Humlemagasinet så sandelig også. Stedet er på de 10 tdr. land delt op i utallige forskellige haver som f.eks. agavehaven, rhododendronhaven, landbohave, æblehave, rosenhaver mm.

   Slet
 7. Hej Susanne
  Det er nogle super gode udflugtsmål du har haft der! Det ser også ud til at du har været der på det helt rigtige tidspunkt. De Japanske Haver utroligt godt gennemførte og virkelig imponerende. Det samme kan man sige om Humlemagasinet, selv om jeg synes, at det ikke behøvede at være SÅ stort. Men flot er det, især alle de mange former for klippede hække er inspirerende. Hækken af Sct. Hansurt har jeg ikke opfattet - men hvor er det da en smuk løsning. Specielt når den lige bugter sig sådan!
  Glæder mig til at vi snart kan komme på haveture igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan have ret i, at Humlemagasiner er meget stort, og man skal ihvertfald komme i god tid før lukketid, hvis man nå det hele - og, ja, Sct. hansurthækken er absolut inspirerende. Mht. haveture har jeg tænkt mig at tage til blogtræf for første gang!

   Slet