onsdag den 19. april 2017

Påskeprojekter
Det har været en travl påske med flere sammenkomster og gæster, så vi nåede ikke alt det planlagte havearbejde, men det blev dog til et par småprojekter. Jeg brugte den sparsomme tid på ukrudt, og Thorben arbejdede bl. a. med forskellige genbrugsfliser.

Først gjaldt det vores lille grillsted, hvor jeg længe har  ønsket mig fliser, da det er bøvlet og besværligt, når der skal slås græs. Nu er området vandret og omkranset af en solid jernkant, så fliserne ikke rykker sig. Dejligt:)Knækflisekanten herunder har affødt en del diskussioner, ja, ligefrem skænderier, for jeg syntes ikke, der skulle være knækfliser langs vejen. Ved vendepladsen kunne kjeg godt gå med til det, men langs vejen og foran gæstehuset, syntes jeg en stenkant ville have passet bedre, men Thorben fik sin vilje!Han lavede også en pæn flisegang hen til gæstehuset ved siden af carporten. Jeg har så plantet kæmpestenbræk istedet for det upraktiske græsstykke til venstre for gangen.Der blev også tid til at planere området ved søen.Thorben har fjernet tænderne fra en gammel harve og lagt en jernbjælke ovenpå.

Til slut vil jeg lige vise et  par billeder fra d. 1. april, lidt sent, men...
 
da sprang mirabellerne ud på Solbakken. Herunder er udsigten fra vores køkkenvindue, og for enden af bakken ved vores postkasse:) gror en ældgammel mirabelle og præcis d. 1. april sprang den ud. Det smukkeste syn på denne årstid! Jeg overvejer at plante flere mirabeller.
 
Har I bemærket, at dette er taget før knækflisekanten og havegangen?12 kommentarer:

 1. Mirabeller er skønne, hele vejen op til kompostbunken er der mirabeller, det er så smukt nu. Fint I fik lagt fliser og blev enige, det ser pænt ud )

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg elsker også mirabeller, men af en eller anden grund er det først i år, jeg rigtig har værdsat dem.

   Slet
 2. Skøn magnolia du viser, mine fik brune pletter af frosten i nat, men ikke slemt, selvom vi havde -5, da jeg stod op. Det var ganske kort tid, så jeg har ikke observeret andre 'skader'. Så fint med genbrugsfliser ved grillpladsen. Knækfliserne kunne vi nok også godt være uenige om her i huset, men nogen gange er der kompromiser at indgå - og det ser da fint ud langs med vejen. Flisegangen til jeres gæstehus (lyder rigtig lækkert med sådan ét) er rigtig fin og en god ide med stenbræk i striben. Der er da alligevel sket en del hos jer i påsken!

  SvarSlet
  Svar
  1. Magnoliaen er en "Leonard Messel", og en af de smukkeste magnoliaer, synes jeg. Jeg har to hvide - kan ikke lige komme på sortsnavnet nu - som desværre fik brune knopper af frosten sidste nat. Jeg er også ganske godt tilfreds med flisegangen:)

   Slet
 3. Jeg synes da, der sker en hel del hos jer. Det er en fin lille grillplads med en spændende flisebelægning, og det er blevet fint med bedet med kæmpestenbræk. Mirabeller er noget af det skønneste i forårshaven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er pænt og praktisk med fliser under grillstedet. Jeg elsker, når mirabellerne blomstrer.

   Slet
 4. Trods travlhed synes jeg, at I har nået en del alligevel. Dejligt med fliser under grillen, det er en flot ide med rammen rundt omkring. Skøn udsigt du har fra køkkenvinduet. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. vi har mange skønne udsigter, men da vi byggede om, havde jeg i tankerne, at min mor altid var irriteret over, at hun ikke kunne se ned af vejen fra køkkenet. Det blev så et must for mig, og det har jeg ikke fortrudt.

   Slet
 5. I har da været flittige :) - flot arbejde :)

  SvarSlet
 6. Fin lille terrasse af genbrugsfliser - den fangede især mit blik, fordi vi skal have gjort noget ved terrassen uden for køkkendøren. jeg ville nok også foretrække sten frem for knækfliser; men Thorben har nu lavet et virkelig flot arbejde med knækfliserne.

  SvarSlet
 7. Flotte flisebelægninger... incl. Knækgliserne :) så lækkert at se på, når i blander fliser og sten i belægningerme.
  God ide med kæmpestenbræk ved Asta's hus.

  SvarSlet