tirsdag den 21. maj 2013

At plante en "flod"!

I går forsøgte jeg at plante en "flod" i to af mine bede. Det er selvfølgelig et forslag Kjeld Slot kom med, og idéen består i, at man forestiller sig en flod, som bugter sig på langs af bedet, hvor selve floden består af lave planter, som f.eks. prydsalvie, og på begge sider af floden plantes forskellige højere stauder og græsser. Det var sværere end jeg troede, da jeg hele tiden kom i tvivl om afstanden mellem planterne, og hvillke typer stauder,der ville passe bedst. Jeg kender ikke sortsnavnene på de tre - fire prydsalvier, jeg plantede, men jeg håber, de vil give den rette effekt.

 Da Thorben så senere skulle vurdere resultatet, var hans første reaktion, at "det var dog en smal flod" og "en flod er ikke lige bred overalt"! Det havde jeg overhovedet ikke skænket en tanke, men jeg kan stadig nå at ændre på det. 

  

 
 
 
Det er svært at danne sig et indtryk fra mit dårlige billede, men det er i dette bed, jeg plantede den første "flod". Af stauder har jeg brugt følgende:
 •  Løvehale
 •  Geranium 'Rozanne'
 •  Sanguisorba officinalis 'Tanna'
 •  Kattehale 'Blush'
 •  Høstasters
 •  Pileurt 'Taurus'
 •  Veronicastrum virginicum 'Erica'
 •  Knautia macedonica
 •  Ukendte storkenæb
En af de dejlige ting ved en have er jo, at man hele tiden kan ændre på planterne og blomsternes sammensætninger, og dette er helt sikkert ikke det endelige resultat.
 
Som jeg nævnte den anden dag skal farvesammensætningen i bedet domineres af farverne mellem blå og rød med stænk af komplementærfarven gul, og det hele bindes sammen af forskellige græsser.
 
Jeg fik også plantet to Nordens oliven ved indgangen til køkkenhaven.
 
 
 
Til sidst et billede af mit lille smukke paradisæbletræ 'Professor Sprenger'!
 
  
 
 


5 kommentarer:

 1. Se evt. denne video med en vidunderlig flod. Det kan helt sikkert inspirere! :)

  http://vimeo.com/tomrossiter/the-lurie-garden-with-piet-oudolf

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for linket, det var sødt af dig! Meget interessant og en video jeg helt sikkert vil vende tilbage til tit!

   Slet
 2. Jeg er spændt på at se det færdige resultat, godt plantevalg.

  SvarSlet
 3. det bliver da dejligt at følge udviklingen....bare kil på..jeg plantede engang et "åløb" af lavendler det blev smukt...så ideen er god nok.
  havehilsen

  SvarSlet
 4. Hej Grethe
  Det lyder også som en god idé! - med lavendler!

  SvarSlet