mandag den 7. august 2017

Romantik og insekter

Da jeg flyttede til Solbakken i 2007, blev min haveinteresse for alvor vakt, og det første jeg gjorde var at udvide haven foran huset. Den er et af de områder, vi ikke har ændret - endnu:) i forhold til Kjeld Slots plan! Haven endte med at blive meget lyserød, pussenusset og romantisk, og med meget smalle stier! - Og alt for mange forskellige planter på et lille areal, men jeg holder af den alligevel.


Vi har mange planter, som tiltrækker forskellige insekter som humlebier, sommerfugle og bier.
21 kommentarer:

 1. Hvor ser forhaven hyggelig ud. Jeg synes bestemt ikke, at det gør noget, at vores haver har forskellige udtryk, forskellige steder, bare ikke man blander alt for mange stile sammen, samme sted (det blev vist noget vrøvl, men håber du forstår, hvad jeg mener :-) )
  Sikke mange dejlige insektplanter, skønt med liv i haven.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det er vigtigt med forskellige rum i en have, så man evt. kan få skabt kontraster, og hvis man kan skabe overraskelser, er det endnu bedre. Forhaven er hyggelig, men der mangler nogle siddepladser, så man kan nyde den.

   Slet
 2. Det ser veldig flott ut, og rosa er en farge jeg også liker veldig godt. Så mange insekter det er hos deg. Det er viktig å ha planter som de liker.
  Ha en god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt lide rosa, som forhaven er fyldt med. Billederne med de flyvende insekter, er taget andre steder i haven.

   Slet
 3. Det ser fantastisk ut hos deg. Hagen er helt nydelig med alle de rosa blomstene! Jeg synes det er flott når mange ulike blomster vokser så tett sammen. Vakker hage!
  Hilsen Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Det er nok lidt cottagehavestil, jeg har skabt.

   Slet
 4. Ja det er du nu sluppet meget godt fra, selvom der er meget lyserødt, det har jeg bestemt heller ikke noget imod :) Stauder har det med at blive til flere, derfor er der nu for mange på et lille sted, det giver en overdådig blomstring og mange insekter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan bestemt også godt lide lyserødt, og du har ret i, at mange stauder har det med at brede sig. Jeg havde en kollega på besøg før ferien, og hun vik hele bilen fyldt med stauder, uden at man overhovedet kunne se, at de manglede.

   Slet
 5. Den har bestemt sin egen charme, og lyserød er en dejlig farve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også. Stierne er nok for smalle og nogle af beden for små, men jeg ville jo have så meget forskelligt ind, da jeg troede, at det var den eneste have, jeg skulle have:) Du inspirerede mig jo til at komme i gang, og jeg fik masser af planter fra din smukke have, som alle blev plantet i forhaven. Det var jo kun begyndelsen, men det ved du jo alt om:)

   Slet
 6. Ih... der ser dejligt ud i din forhave, jeg er ret vild med det vilde og lyserøde look.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) Det er meget vildt ind imellem, hvilket tit kræver en saks!

   Slet
 7. Hej Susanne.Jeg er da også vild med alle de dejlige billeder fra din have.
  Kan jo se at vi har mange planter tilfælles.
  Skønt med alle de insekter.Her er det meste de hvide sommerfugle der flyver rundt.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Her har vi ikke mange hvide sommerfugle, mærkeligt nok!

   Slet
 8. Det ser da dejligt og hyggeligt ud i haven foran jeres hus. Jeg synes bestemt, at man godt må have et haverum med mange forskellige blomster i pastelfarver. Men hvis hele haven ender med at blive noget roderi med mange forskellige blomster uden en overordnet plan, står jeg af. Men den grøft falder I jo ikke i, da I har fulgt en virkelig fin og stram plan for den øvrige del af haven.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak:) - Og jeg kan kun tilslutte mig din kommentar, selvom jeg nok ville have lavet forhaven anderledes, hvis jeg dengang havde vidst, hvad jeg ved i dag.

   Slet
 9. Jeg synes som bierne, at det er et meget tiltrækkende sted.

  SvarSlet
 10. Det ser virkelig skønt ud i din forhave. Jeg har også tendens til at proppe mange stauder i et bed. Elsker selv alle mine planter der tiltrækker insekter og sommerfugle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vigtigt med planter, der tiltrækker insekter og sommerfugel!

   Slet
 11. Ha ha. Nåh, på den måde. Så I har haft mesteren udi akser og liljer med ind over:-) Jeg følger vist ikke nok med! ;-D
  Jeg mener sagtens man kan kombinere tuttenuttet lyserød romantik med akser og stærk struktur. De to elementer kan da sagtens spille sammen, det kræver bare lidt planlægning.
  Smalle stier er efter min mening aldrig en god idé, både fordi jeg ikke altid går lige godt.... men også, og nok især, fordi man ikke på samme måde, kan gå to rundt sammen og se på haven, hvilket jeg synes er vigtigt. Desuden skal der være plads nok til underben og fødder, når man ligger på knæ og luger, og der skal være plads nok til en trillebør, som også gerne må kunne vende. Det skal ikke kun være pænt, det skal også være funktionelt. Ellers bliver man irriteret, når det ikke fungerer, synes du ikke?
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet