lørdag den 14. januar 2017

2016 
Jeg gik lige en runde i går eftermiddags (snebillederne er fra i dag) i det skønne solskinsvejr og tog lidt billeder. Jeg forsøgte at tage billeder af de større og mindre projekter, vi nåede i 2016.
 
Det største projekt - muren - ses herunder, hvor arbejdet strakte sig over flere uger, hvor næsten hele sommerferien gik med det store arbejde. Den skal males rød som huset og danne væg i orangeriet, som skal bygges på sydsiden af muren. - Håber, "vi" når det i år:)
 
 
Jeg har lagt 400 allium - 200 på hver side af græsgangen - glæder mig vildt til de blomstrer.
I dag med sne
 
Vand og strøm

Løvestenen, som er muret ind i muren

Søen, som blev renset for dunhammere og gravet dybere

Maskinhuset set fra skoven
Plankeværket blev færdigt og malet


Bagsiden af carporten

Bagsiden af plankeværket, hvor den hvide have er til højre
 
Vi fik kig til søen fra den gule have, da træer blev fjernet, og vi fik lavet en vej direkte ned til søen.
 
Jeg har flyttet en masse digitalis (Chocolate et eller andet, tror jeg den hedder) ned i den gule have. De er plantet, så de slynger sig gennem begge bede, og jeg ser meget frem til deres blomstring.

Thorben er begyndt at sætte nogle knækfliser, som vi fik af min søster, ved vendepladsen. Jeg brød mig ikke om idéen i begyndelsen, men nu er jeg faktisk meget tilfreds med resultatet, da det er både praktisk og ok pænt:)

I foråret plantede jeg en gul græs, kan ikke lige komme på navnet, men den skulle helst vokse i delvis skygge, hvilket jeg ignorede og forsøgte at plante dem her i den runde terrasse i den gule have, med det resultat, at de aldrig kom godt i gang, fik brune spidser og så rigtig kedelige ud. Nu har jeg flyttet dem og går og overvejer, hvad jeg så skal plante?
 
Havelågerne, som fører ud til naboens mark:)
 
Jeg var lige ved at glemme højbedene, som endelig blev fyldt med jord.
Arkivbillede

Arkivbillede

Indendørs blev vi færdige med renoveringen af 1. salen, hvilket i flere år er blevet udskudt - haven kom i første række:)

Jeg mangler stadig at beslutte, hvor jeg præcis vil have billederne placeret - til Thorbens store utilfredshed:) Bag døren er vores soveværelse.


Det blev lidt mørkt, men jeg vil gerne vise udsiogten mod øst.


Jeg har kigget lidt i mine gamle billeder og fundet disse, som viser haven - hvad man jo ikke kan kalde det - i 2013:)21 kommentarer:

 1. I har vel nok nået meget - jeg kan tænke mig at du utålmodigt venter på at se resultatet af alle anstrengelserne, jeg glæder mig til billederne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan du tro:) Jeg har også lagt hvide allium io den hvide have og en del tulipaner i forhaven.

   Slet
 2. Nu har jeg jo ikke fulgt din blog så længe men hold da op hvor har i nået meget...glæder mig til at følge med her i det nye år.

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor er der sket meget hos jer på få år - ikke mindst i det forløbne år. Det er imponerende som planter alligevel gror til forholdsvis hurtigt. Jeg glæder mig til at følge dig fremover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig sjovt at have billeder fra alle årene, og bloggen er jo også en dagbog:)

   Slet
 4. Hvor har i dog nået helt ufatteligt meget på bare et år, vildt flot. Alt er gennemført og der er tænkt tanker om det fornemmer man tydeligt.

  SvarSlet
 5. Det er da helt vildt så meget i har nået i år både ude og inde. Det ser fantastisk ud :-)
  Det er en dejlig natur i har rundt om haven, den er med til at højne det hele.
  Jeg glæder mig til at følge den videre udvikling af jeres have i det kommende år.
  Det er godt at få taget billeder af projekterne løbende, for i løbet af kort tid, har man jo helt glemt, hvad udgangspunktet var ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom man er utålmodig, sker der pludselig en masse, og som du siger har man helt glemt begyndelsen. Nogle af træerne i vores skov er allerede flere meter høje.

   Slet
 6. Kære Susanne, Er du vimmer I har nået meget i år, jeg har haft travlt, men I har da om nogen knoklet endnu mere. Den Mur og Orangeriet, det bliver rigtig interessant at se på den lange bane. Skal i Have plantet noget grønt på ad muren i plamager , sådan lidt a la italienske/franske mure og Århus Universitet. Det er i hvert fald smukt når sten og grønt fungere i symbiose. Jeg må besøge Jer en dag, det var enorm hyggeligt I kom forbi hos Os.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Der skal bygges en pergola, hvor vi skal beslutte os for en beplantning med små blade og blomster, så muren ikke syner for tæt på. Du skal altid være velkommen:)

   Slet
 7. Ja, som de andre imponeres jeg over alt det, I har nået, men gyser også lille bitte smule ved tanken om, hvor meget der står tilbage. Jeg kan næsten ikke vente med at se billeder af MUREN i færdig form og med færdige omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, der mangler stadig en del, men vi er da forholdsvs tæt på at være færdige med de større projekter. Vi mangler "kun" orangeriet og stierne omkring den hvide have + et par småting:))

   Slet
 8. Hei!
  Her var det fantastisk mye spennende å se. Dere har gjort et enormt arbeide.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 9. Hei!
  Her var det fantastisk mye spennende å se. Dere har gjort et enormt arbeide.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlet
 10. Jeg skal love for, at I får lavet en masse hos jer, der er sket meget siden 2013.
  Det bliver spændende at se det i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, som briterne siger "The garden will be even nicer next year":)

   Slet
 11. Det er så sejt, alt det I har præsteret de sidste år. Kæmpe projekter, som jeg hver gang sidder og måber over. ELSKER jeres mur, som skal ende op i et orangeri, - det bliver en drøm af de vildeste. Men hvad så med det "lille" grønne drivhus, det fortsætter som "børnehave" el. noget lignende? Når nu de gule græsser ikke trives i dit bed, kunne gulbrogede benved måske være en mulighed. De kan klippes i facon, som man ønsker - hvis man ønsker det. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:) Ja, det lille drivhus skal stadig fungere som drivhus. Gulbroget benved, ja, det var en mulighed. Det skal jeg lige tænke lidt over. Så sent som i dag, så jeg en forhave, hvor de havde plantet gulbroget benved som bunddække forrest i bedet, og det var meget smukt. Tak for tippet - om ikke andet, tror jeg, at jeg skal have dem et eller andet sted i den gule have:)

   Slet