onsdag den 23. april 2014

Havestier

Langt om længe kom vi videre med havestierne mellem de fire staudebede. Jeg gravede løseligt nogle af stierne af i november måned, tror jeg det var, men først her i weekenden kom vi lidt videre. Materialerne - stigrus, jernkanter og ukrudtsdug har længe ligget og ventet på os, så det var bare om at komme i gang!

 Først blev gangen rettet til, jernkanerne placeret, ukrudtsdug lagt på - og til slut gruset.Stien er ikke færdig endnu, selvom det kunne se sådan ud, for senere skal gruset vandes, vibreres og endnu et lag skal på, inden det skal vibreres igen. Dette skulle gøre gruset stenhårdt, så ukrudt får hårde vilkår! 

Et kig mod køkkenhaven

 Her ses tydeligt, hvad stiernes rette linjer betyder for havens struktur.


I dag fik jeg gravet lidt græs af under pergolaen med blåregn, hvor vi skal have fliser.

Et kig ud over de fire staudebede.

12 kommentarer:

 1. Stierne gør bestemt en forskel på den gode måde. Hvad er jernkanterne lavet af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er båndjern 4x100x6000mm. Nogle bruger tykkere og højere plader, men vi holdt os til det lidt billigere, men det fungerer også fint og skal nok holde mange år!

   Slet
 2. Det er nogle flotte stier I får lavet. Nu er du igen en tand foran mig mht pergolaen. Vi overvejer også fliser under den, men har vist ikke mod på det denne sommer. Vil glæde mig til at se hvad I finder på. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har tænkt os at lægge nogle stor gamle fliser 50x70, tror jeg de er, men vi vil gerne bryde fladen lidt, så måske lægger vi også nogle natursten!

   Slet
 3. Hvor bliver de stier flotte og sikken en virkning de har på resten sf haven :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også meget tilfreds med det foreløbige resultat!

   Slet
 4. nydeligt, det skal i nok få meget glæde af stien :)

  SvarSlet
 5. Ja, det vil vi helt sikkert, og jeg håber også, de bliver nemme at holde!

  SvarSlet
 6. Det er virkelig flotte stier I har fået lavet. De gør sig rigtig godt i jeres have. Stier er så gode til at gøre indtrykket af haven "færdigt". Det er en elegant måde at lede folk rundt - både fysisk og i tankerne.
  Og det er den rigtig fine måde I har lavet stier.... sådan ville jeg gerne selv lave stier. Men da vi jo har hund tør jeg ikke bruge "jern-kanten", da jeg ved at utrolig mange hunde ødelægger poter og ledbånd på dem. Men I har vist ikke hund - og så er det jo perfekt.
  Mange havehilsner fra Susan

  SvarSlet
 7. Tak for din kommentar. Jo, vi har hund, en labrador, men det har jeg overhovedet ikke spekuleret over kunne være et problem. jeg kan godt se, hvad du mener, nu hvor jeg er blevet gjort opmærksom på det, men heldigvis er han forholdsvis rolig og holder sig for det meste til stierne.

  SvarSlet
 8. Så fint det blir med stiene. Det er nok lurt å gjøre så grundig arbeid med dem. Så holder de lenger. Stiene gir virkelig et veldig ryddig og strukturert preg på hagen. Det er så fint med de lange linjene.
  Jeg er sikkert på at det blir kjempefint med heller/fliser under pergolaen. Det skulle jeg gjerne hatt under min også, men det blir vel helst naturstein.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, det betaler sig at være omhyggelig - ikke mindst pga. ukrudtet, som ukrudtsdugen hæmmer. Jeg synes også natursten er flot, men det kræver lidt mere vedligeholdelse!

   Slet